Dun yeni bir laptop aldım internet uzerinden. Windows 10 kurulu olarak geldi. Kastığını, istediğim performansı alamadığımı hissettim sanki. Harici Harddiskimde Windows 7 all in one (sanırsam legacy) bulunuyor. Gittim onunla Windows 7 kurmaya calıştım. Normalde install'a tıkladıktan sonra şey demesi gerekiyordu. Windows 7 surumunu seciniz (Ulti-Pro-Home-Basic falan bide 32 - 64 ceşitliliği vardı) fakat dun orada "A required CD/DVD drive device driver is missing error" hatası aldım.
Sonra gittim ubuntu yazdırdım belleğime rufus'la. O sorunsuz bir şekilde kuruldu. Ben araştırmaya koyuldum, sorunun beni tatmin edici bir cevabı olmadı. Bazıları yavaş hızda yazdırın demiş, hem Win7 USB DVD tool ile yazdırdım hem rufus'la fakat yine olmadı. Ardından bu sabah saat 7 civarı internet uzerinden Windows 7 UEFI ISO indirdim. Ha pardon bir şey daha eklemeyi unutmuşum O all in one kurulum esnasında mouse calışmıyordu. Onceki formatlamalarımda boyle bir şey olmamıştı. ISO dosyasına zarar gelmiş olma ihtimalide imkansız cunku hani rar'da saklıyorum. İşim duştuğu zaman HDD'yi takıp rar'dan masaustune surukluyorum. Mouse ve touchpad'in calışmaması da garip gelmişti bana.
İşte Win7 UEFI boot ettim. Windows 8 şeklinde boot oluyordu. Şimdi, o taraf, hani Windows 8 kısmı tarafında hicbir sorun yoktu. Yani sanırsam UEFIsetup tarafında. Bana hangi Windows dağıtımımı istediğimi sordu, sectim. İşte dosyaları falan kopyaladı, bilgisayar kendini resetledi. Ardından yine sacma bir olay oldu. Windows 7 setup'ına gecti. (Hani normalde arkaplan mordu sonra Win7 default background oldu) Ve imlec sol ust tarafta takılı kaldı.
Neyse kurduktan sonra duzelir falan dedim. Kullanıcı adı şifre falan yerine geldim. Orda da calışmadı, klavye ile cozdum orayı da. Ardından bilgisayar acıldı, mouse, USB belleğimi falan gormuyordu. Laptop olduğu icin klavyem calışıyordu. Klavyemden numerik mouse'u actım. Aygıt yoneticisinde usb driverı kurulmamış gozukuyordu.
Sorum şu : Laptob'um Windows 8 altını desteklemiyor mu ? Şu anda Windows 8.1 pro indiriyorum. Bunda da aynı sorun cıkar mı ?
Teşekkurler.