Hepinize merhaba arkadaşlar.

2 sorunla beraber uğraşıyorum.
Kısaca: Dell 4050 HD ekranlı dizustunde, ne Intel HD Graphics 3000'den 1366x768 goruntu alabiliyorum, ne de ATI Radeon 6470M harici GPU'da "atikmpag.sys" sorununu cozebiliyorum.

Oncelik: Şu anda maksimum 1024x768 alabiliyorum. Once en azından HD Graphics'te 1366x768 cozunurluğune ulaşmaya calışıyorum. ATI GPU luks bile kalıyor şu anki durumu goz onune alırsak.

Ayrıntı:
Sorun aslında gecen sene başladı. Başta atikmpag.sys'li mavi ekran hatası almaya başladım. Driverlerı sildim, kurdum ne yaparsam yapayım, duzgun kurulsa bile yeniden başlatınca aynı hatayı aldım. O yuzden boşverdim. Intel HD Graphics 3000 de 1366x768 desteklediği ve zaten Haxball dışında oyun oynamadığım icin, daha uğraşmadım ATI icin.

Bu aralar da epey Technopat test videoları izleyince, imrendim. Dedim şu ATI GPU'yu kurmaya calışayım. Tekrar sildim, ATI sitesinden guncel surucuyu kurdum, olmadı. Sonra kısaca atikmdag.sy_ dosyasını atikmdag.sys'ye expand etme işlemini bile denedim. Yine olmadı.

Sonra bir yerde (Intel Support), iki GPU suruculerini de silin (Intel ve AMD), yeniden yukleyin diyordu. Sildim ikisini de, restarttan sonra Windows ATI'yi değil ama HD Graphics'i otomatikman yukledi (en guncel şekilde) ama şimdi Intel HD Graphics'te 1366x768'i de kaybettim. Artık en yuksek 1024x768 cıkıyor. Yani midyata pirince giderken, evdeki bulgurdan oldum.

Şuan oyle bir durumdayım ki, sadece Intel HD Graphics'de 1366'yı yakalasam bile mutlu olacağım. O yuzden once HD Graphics, sonra da ATI sorununu cozebilmek isteğindeyim.
Şimdiden yardım olacağınız icin teşekkur ederim.