Merhabalar. Yeni bilgisayar aldım ancak bazı durumlar gereği Windows 7 kurmam gerekli oldu. Hali hazırda Samsung 850 PRO SSD'de kurulu Windows 10 mevcut fakat, Corsair LS 120 GB'lik SSD kullanmaktayım. Ve buna Windows 7 kurmam gerekli oldu. Windows 10'u kurarken UEFI ya da standart kurulum fark etmeksizin sorunsuz kurdum ancak, MSI 170A M5 anakart Windows 7 ile 8.1 icin erişim engeli koymuş durumda. Bu engel Windows 7 kurarken bilgisayara bağlanan USB'leri otomatik devre dışı bırakıyor. Boot'u acıp USB'den Windows 7 boot diski sectiğimde başta kurulum gerekli dosyaları alıyor ve Windows 7 kurmak icin gerekli arayuze geldiğinde klavye ve fare otomatik devre dışı oluyor. Bu durumu eski tip klavye ve fare takarak duzeltmek mumkun ama sorun Windows 7 boot USB'sini de gormesine engel oluyor. Onceki bilgisayarımdan kalan DVD-RW ile Windows 7 DVD'si oluşturup Windows 7 kurulumu yaptım. Bir şekilde bilgisayar acıldı ancak bu sefer anakartın butun USB'leri ve USB 3.0-3.1 girişleri calışmaz oldu. Bunun sebebi nedir? Laptopta Windows 7 kurulumu yaptığım vakit her şey duzgun calışmakta, masaustu ise boyle sorunlar cıkarıyor.

Sistem Ozellikleri:
Intel i7 6700K Samsung 850 PRO 256 GB SSD Corsair LS 120 GB SSD Zalman Sıvı İşlemci Soğutucusu MSI Z170A M5 Gaming Anakart Corsair 3000 MHz 8x2 DDR4 RAM Cooler Master 550W 80+ Gold PSU ASUS GT 630 Ekran Kartı (1 ay sonra R9 390X alınacak) Not: Urunlerin tamamı 18 Mart tarihinde Vatan Bilgisayar'dan alınmıştır.