Cıktığı 2009 yılından bu tarafa Windows 7 Ultimate kullanmaktayım. Ancak; şimdiye kadar formatlamak icin İngilizce olan surumu kullanıyor, "Windows Update" uzerinden Turkce dil paketi yukluyordum. Gecenlerde internet uzerinden Windows 7'nin 64 bit Turkce surumunu bulup DVD'ye kaydettim. MSDN surum orijinal DVD. SHA1, MD5 değerleri tutuyor. İlk formatta bir sıkıntı olmamıştı. Denemek icin Windows 10 yukledim ama, ana kartın ses driver'ini kabul etmedi. Bu driver'ın yeni surumu de yok. Mecburen Windows 7'ye geri dondum.

Fakat şimdiye kadar hic gormediğim bir sorun cıktı ortaya. Formattan sonra Windows 7 Ultimate guncelleme yapmıyor. Update>ayarlar'a girip "otomoatik guncelleme"yi seciyorum. Ama guncellemeler bir turlu başlamıyor. "Guncellemeleri denetle" seceneğini manuel olarak başlatıyorum. Saatlerce denetleme yapıyor ama, sonuc koca bir sıfır. Hicbir yukleme olmuyor. Microsoft destek sayfasından bazı bilgiler edindim. "Fix-it" adında bir program indirip kurdum. Bu programı calıştırdıktan sonra birden bire Windows update kısmında 208 guncelleme cıktı. Yaklaşık 2.5 saatte yukledi. Ama PC kapanıp tekrar acılınca, yuklemler kurulması gerekirken geri alınmaya başladı.

Bu da uc saat surdu ama bitmedi. Baktım, olacak gibi değil, tekrar format attım. Bu defa Windows 7 icin sistem guncelleştirme hazırlık aracı (KB947821) indirip kurdum. Bu da yaklaşık bir saat guncelleme yaptı ama değişen bir şey olmadı. Sonra tekrar denedim. Bu defa; "sisteminiz icin uygun guncelleştirme yok" uyarısı aldım.

İşin tuhaf tarafı bunları yapmadan evvel Microsoft doğrulama, PC'ye kurduğum Windows 7'nin "orijinal" olduğunu onaylamıştı. Sozun ozu, kullandığım DVD korsan, sonradan oynanmış veya guncellemeler eklenmiş bir DVD değil. Neden guncelleme olmuyor anlamadım doğrusu. Yardım edecek arkadaş olursa pek sevineceğim. Ama soruna cozum bulamazsam; caresiz onceden kullandığım İngilizce DVD ile format atacağım.

Saygılar.