Arama motoru üzerinden İDO’nun sitesine giren Anık, 5 adet bilet aldı. Ödeme yapacağı sırada sitenin kendisini başka bir sayfaya yönlendirmesinden şüphelenmeyen Rıdvan Anık, kredi kartı üzerinden 2 bin 700 lira olan bilet parasının ödemesini yaptı.
İlginizi ÇekebilirAncak dakikalar sonra kredi kartı hareketlerine bakan Anık, kartından 2 bin 700 lira yerine 30 bin lira çekildiğini fark etti. Hemen İDO’yu arayan Anık, yetkililerin kendisine, “Sitemiz kopyalanmış olabilir” demesi üzerine dolandırıldığını anladı.
“SİTENİN YÖNLENDİRDİĞİ KUTUCUĞA GİRDİM”
Bankayı arayarak kredi kartını kapattıran Anık, ertesi gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Emniyette verdiği ifadede, arama motoruna, İDO.com.tr yazarak giriş yaptığını anlatan Anık, “Kredi kartı bilgilerimi ödeme kısmına girip bana gelen kodu harcamayı yapmış olduğum sitenin yönlendirmiş olduğu kutucuğa girdim. Benim aldığım 5 adet bilet normalde 2 bin 700 liraydı. Fakat harcamadan sonra kredi kartımdan 30 bin lira çekildiğini fark ettim” dedi.
Bu da 'muska' sırası! Günde 300 kişi randevuyla kabul ediliyor“BENİM GİBİ NE KADAR MAĞDUR VAR BİLMİYORUM”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rıdvan Anık, kredi kartı dekontlarından paranın dijital bir banka markası tarafından çekildiğini gördüğünü söyleyerek, “Bu bankayı arayarak durumu sordum. Parayı aldıklarını kabul ediyorlar ama benim 6 sefer 5 bin liralık oyun aldığımı söyleyip paranın geri verilemeyeceğini söylediler. Bu kadar kolay İDO üzerinden insanların parasını alabiliyorsalar acaba benim gibi ne kadar mağdur var bilmiyorum” dedi.
Olmayan bungalovu kiraladılar! ‘Para göndermeyin’Depremden kurtulup ev sahibine yakalandılar! Evden çıkaramayınca sularını kestiKendini tuvalete kilitledi, polise saldırdı! İfadesi ortaya çıktı