Merhaba arkadaşlar. Masaustu bi sistem topladım yaklaşık 3 yıl kadar once. Sistemin ozellikleri şu şekilde:
Core i3-3220 İşlemci
ASUS P8H77-M LE Anakart
8 GB Kingston HyperX Black 1600 MHz Ram
500 GB 7200 Rpm NCQ Seagate Sata III HDD
Thermaltake A3 600W Kasa
İşletim sistemi: Windows 7 Home Premium (MBR Kurulum yaptım, UEFI değil.)
Harici grafik kartım yok. İntel'in dahili HD grafik işlemcisini kullanıyor PC. Sorunuma gelecek olursak bu bilgisayar zamansız donmalar yapıyor. Mesela facebook, youtube, mynet gibi basit sitelerde gezerken aniden donuyor ve hic bir şekilde yanıt vermiyor, taki reset atana kadar. Zaten PC internet, film izleme, muzik dinleme gibi basit işlemlerde kullanılıyor. Asla ağır işler yapılmıyor. Ona rağmen bu nedenini cozemediğim zamansız donmaları yaşıyorum. Cozum icin yaptıklarımı sıralayayım:
-Harddiski komple hata taramasından gecirdim (CHKDSK ve HDTune programları ile). Sonuc: SAĞLAM
-RAM'i komple hata taramasından gecirdim. (MemTest ile) Sonuc: SAĞLAM
-BIOS guncellemesini en guncel BIOS surumu ile yaptım ardından komple format attım. En yeni suruculeri netten indirdim. Onları kurdum.
-Format yetmedi komple virus taraması da yaptım. Ayrıca tum Windows Update'leri de yukledim.
-Kasayı actım, tum parcaları soktum tekrar taktım.
-Sıcaklık değerlerine de baktım maksimum yukte bile işlemci 43 dereceyi gecmedi. (Zaten i3 olduğundan pek ısınmıyor)
-Kurulum modunu AHCI ve IDE olarak ayrı ayrı denedim. Formattan once IDE kurulum vardı zaten bu sefer AHCI ile kurdum sonuc aynı.
Tek denemediğim bir şey kaldı o da EFI kurulum arkadaşlar ama Windows 7 de EFI kurulum yapmayı pek istemedim. Bunun haricinde her şeyi denediğimi duşunuyorum arkadaşlar. Aklıma başka da bir şey gelmedi ama muhakkak sizin fikirleriniz de vardır paylaşırsanız cok mutlu olurum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
2 Ağustos 2015 13:17
Sorunum devam etmektedir arkadaşlar. Yalnız aklıma bir de sistemi tam yukte calıştırabilmek geldi. Bunlar icin yazılımlar vardı sanırım, test yazılımları şeklinde. Bu programlardan tavsiye edebilecekler var mı? Şimdiden teşekkurler.