Merhaba arkadaşlar mobilden yazıyorum başıma gelenleri anlatacağım.
Oncelikle disk bolumlerimden bahsedeyim.
2 Harddiskim var 1. 1 TB ve sadece C bolumu var yani bolunmemiş.
Bir de 320 GB var o D ve E olarak ikiye bolunmuş durumda.
Ben D bolumunden 20 GB ayırıp L olarak bicimlendirdim. Başarılı olarak Kali-Linux kurdum L bolumune.
Biraz uğraştım sıkıldım Windowsa donmek icin bilgisayarı acıp kapattım.
Hani birden fazla işletim sistemi olduğu zaman Windowsun siyah secim ekranı goruntulenir ya, işte onun yerine Linuxun secim ekranı geldi Windowsu oradan actım.
Msconfig'de sadece Windows 7 gorunuyordu yani kurduğum Linux yoktu. Bende Bilgisayar > Ozellikler > Gelişmiş Ayarlar (oyle birşeydi) > Başlangıc ve Kurtarma > Ayarlar'a girdim. Orada hem Windows 7 hem Linux GNU/Debian -Kuruluma devam et vardı. (Kuruluma devam et dediğine bakmayım başarıyla kurmuştum)
Alttan secim ekranını goster tikini kaldırdım. Daha sonra disk yonetiminden Linux'un olduğu bolumu silip tekrar D'ye ekledim. Deneme amaclı acıp kapattım ve sonuc : GRUB hatası ! Ne yapabilirim arkadaşlar elim ayağım titriyor yeniden format atıp veri kaybı olmasını istemiyorum.
Buyuk bir hata yaptığımın farkındayım. Win7 ve 8 CD'lerim var. Son care olarak E'ye format atabilirim. Var mı bir cozum ? Windowsu acamıyorum şu an. Cunku her iki sisteminde secim ekranı gelmiyor. Linux'u DVD'den live olarak acabiliyorum. Win7 DVD'sinde onarma bolumunu bulamadım.