Bilgisayarımda hicbir işletim sistemi kurulu değildi, telefondan Windows USB oluşturmaya calıştım fakat tabii ki olmadı.
Sonra aklıma Linux geldi ve sonunda USB oluşturdum ve sorunsuz kurdum. İlk olarak Ubuntu kurmuştum, en bilinenlerden olduğu icin ama bir takım sorunlar oldu. Bilgisayarda biraz vakit gecirmemden sonra bilgisayar nedensizce donuyordu. Tabii ki de daha fazla uğraştım ve Linux Mint yukledim. Bu sefer gayet iyi kullanıyordum ve cok gecmeden o da donmaya başladı ama bu sefer ara sıra donuyordu.
Yani her bilgisayar acıkken donuyordu ama daha gec donuyordu, yani cok olmasa da rahat kullanabiliyordum. Windows kurmak icin araştırmalar yaptım ama hic fayda etmedi, tabii canım sıkıldığı icin donmayı engellemek icin bu sefer Fedora kurdum fakat bu sefer hikaye başlamadan bitti.
Daha kurmadan donuyordu, kurulum ekranı bile gelmiyordu "USB'den başlat veya bilgisayara kur" yazan ekranda kalıyordu. Bende busefer Debian yuklemeye calıştım ama orada da kurulumdan sonra sistem acılmıyordu. Bu sefer Turk işletim sistemi olan Pardus yuklemeye calıştım, şaşırılmayacak şekilde o da olmadı. O da kurulumda donmuştu galiba zaten olmasını beklemezdim. Sonucta Debian tabanlı bir yazılımdı.
Sonra yeniden Mint yukleme kararı aldım, cunku en az donanı o idi ama o da cok donmaya başlayınca eski bir surumune geciş yaptım ama yine de bir fark olmadı. Sonra daha once de yaptığım gibi buradada Wine programını kurmaya calıştım, olmadı ve bu sefer unebootin, balenaEtcher ve birkac farklı programları da kurmayı denedim fakat yine olmadı bu programları kurmadan once de bir şey denedim aslında: VirtualBox Linux Mint'in kendi yazılım kutuphanesinde zaten bulunan VirtualBox'u kurdum.
Elimde olan Windows ISO'sunu da ona attım ilkte beceremedim ama sonunda ISO'yu atmayı da başardım ama VirtualBox USB cihazları gormuyordu o. Nuda bayağı bir araştırdım ve uğraştım sonra bir eklenti eklenmesi gerektiğini oğrendim. O eklendiyi kurdum fakat işe yaramadı. Sonra o eklentiyi yanlış kurduğumu fark ettim, meğersem bir ust surum icin olanı kurmuşum. Doğru surum icin olanı kurdum ve işe yaradı ama bu sefer de Windows USB'yi gormuyordu.
USB aygıtını taktığımda "suruculer yuklenemedi" diye bir hata alıyordum her aygıt icin aynı hatayı veriyordu USB aygıtı Linux'ta calışmasına rağmen sonra o konuyuda iyice bir araştırdım fakat yararlı bir cozum bulamadım. Cok sonradan fark ettim ki VirtualBox yeni sistem kuruluşunda sistemi Windows 10 64 Bit olarak tanıtmışım.
Daha doğrusu unutmuşum cunku ben ISO'yu sisteme aktaramayınca herhalde normal bilgisayarlar gibi USB uzerinden isletim sistemini kuracağım deyip elimde olan Windows 10 USB'sini (Windows 10 USB'si benim değil bilgisayara isletim sistemi kuramayınca birinden almıştım ama o da benim bilgisayarım normal BIOS'lu olmasına rağmen UEFI yazmış. Keşke soyleseydim ama unutmuşum maalesef.) Bilgisayara takıp sistemi oyle acmayı denemiştim ama tabii ki işe yaramadı.
Sonra internetten ISO eklemeyi oğrenince unutup direkt Windows 10 sistemin uzerine Windows 7 ISO'su kurmuşum, neyse sonra sorun cozulunce Rufus indirip isoyuda USB bellek ile aktarıp icini boşalttığım USB belleğe Windows ISO'sunu yazmaya başladım fakat bu sefer ise Rufus'tan hata aldım onu. Araştırdım bir sonuc bulamadım ama buraya (Technopat Sosyal) sorunca sonunun ISO'dan kaynaklı olabileceğini Windows 10 ISO'su indirip denemem gerektiğini soylediler.
Ben de oyle deneme calıştım ama daha Rufus'ta denemeden sorunlar cıktı. ISO'yu USB'ye aktarırken USB'yi daha once formatlamama rağmen aktarma esnasında sonlara yakın, bu dosya zaten var diyordu ve onume secenekler sunuyordu ve ben atla ya da başka bir seceneğe basıyordum. Secenekleri tam hatırlamıyorum ama biri zaten iptal et idi. Ben tabii ki ona basmadım, en mantıklı gelene bastım fakat aktarılan dosyaların kapladığı alan dosyanın normalde kapladığı alanı gecmisti ve tahmini bitiş suresi milyon gunlere cıkmıştı.
Bende iptal butonuna bastım ama iptal edilmedi. Cok uzun surdu o yuzden bende yeniden başlattım. Dosyayı aktarmayı farklı seceneklerle tekrar tekrar denedim ama olmadı.
Dosya ya eksik ya bozuk gidiyordu. Sonra Linux'un kendi USB bellek kalıp yazıcısının olduğunu fark ettim ve orada da denedim ama hicbir şey olmadı. Yukleme menusu acılmadı ve bilgisayar normal olarak başladı. Sonra buraya gelip konu acmaya karar verdim, tam konu turu sececektim ki arkada yeni mesajlarda Windows 7 ile alakalı bir mesaj gordum. Merak edip actım, bir de ne goreyeyim! Bir kişi Windows yuklerken krulum ekranı gelmememis ama ISO'yu yuklediği yer Linux WoeUSB diye bir programda yazmış.
Dedim ki: Bu bir işaret, hemen o programın nasıl yukleneceğini araştırdım ama sonuc: Nafile. Sonra bu konuyu actım ki, internet gitti yarısından sonra. Neyseki yazmaya devam edebiliyorum. Neyse tum sorunları acıkladım, kim hangisine cozum bulursa artık.
Şimdiden teşekkurler.