Merhaba arkadaşlar.Ben gectiğimiz Ocak ayında Casper markalı Nirvana model laptop bilgisayarımı Casper'ın servisine garantisine gonderdim. Casper'ın dukkanında baktık bilgisayarı actık falan boyle kontrol ettik bir sorun yoktu. Eve geldim. Youtube'u actım, takip ettiğim kanalların yeni yuklediği videoları izliyordum. Sonra bilgisayarın ekranı boyle kare kare olmaya başladı kırmızı yeşil renkler oldu. Baya araştırdım, Chrome'dan giriyordum Chrome'u guncelleyin ve adobe'nin bu chrome'un yardımcı zerzavatlarını vs. guncelledim. Youtube'ta pek bi sorun hyaşamamaya başladım. Yine arada bir donmalar oluyordu ama daha sonra javayı guncelledim cok şukur bitti herşey. Sonra film izlemek istedim. Bu sefer film sitelerin tamamında sorun yaşadım. Hepsinde aynı hatayı aldım. Minecraft oynarken aynı hatayı aldım. Fifa 14 oynarken yine aynı hatayı aldım. Bf3,GTA V gibi oyunları yuksek performansta oynuyorum kasmadan ve hic bir hata almadın cok şukur. Ama nedense boyle şeylerde donuyor. Malum yaz yaklaşıyor okullar tatil olacak ben baya film izleyip oyun oynuyacağım.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Notlar:
Tarih 18.05.2015 şuana kadarki butun donanımsal olarak (Windows'un, Chrome'un, Adobe'nin, Java'nın butun herşeyi yuklenmiş, ekran kartımın ve diğer herşeyin drivarları son surum olarak yuklenmiştir.) herşey hazır durumda. Ben şimdi yeniden kontrol edeceğim.

Şoyle bir duşuncem var, ben javayı yukledikten sonra Chrome'dan tamamen hatayı almayı kestim. Belki javayla ilgilidir ancak donduktan 1-2 dakika sonra bilgisayarın ekranı siyah ekran alıp sonra acılıyordu. Gorev cubuğunda "Ekran kartı goruntu vermeyi kesti..." gibi şeyler falan yazıyordu aklımda yok şuan. Bir turlu duzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarım hakkında bilgiler:
4GB DDR3 RAM İntel Core i5 CPU M 450 @2.40 Ghz 2.40 Ghz Windows 7 64 Bit Home Premium 3 GB ATI Mobility Radeon HD 5650 Ekran Kartı 1366x738 (32 bit) (60hz) Ekran boyutu
Ben bir cok bilgiyi yazdım cunku sorun farklı sebeplerden olabilri diye. Yinede şuphelendiğiniz veya merak ettiğinzi bi donanımsal bilgiyi falan verebilirim. İyi gunler dilerim herkese.

Yazım hatası yaptıysam affola.