Turkiye'nin en buyuk teknoloji şirketlerinden Vestel, bugun onemli bir bayrak değişimine ev sahipliği yaptı. 35 yıldır Vestel bunyesinde calışan, son 10 yılında CEO olarak gorev yapan Enis Turan Erdoğan, şirketteki gorevinden emekli oldu. Erdoğan'ın yerine gecen isim, Ergun Guler oldu. Ergun Guler de Vestel'in kemik kadrosunda bulunan isimlerden bir tanesiydi.
Enis Turan Erdoğan, Vestel'in bugunlere gelmesini sağlayan onemli isimlerin başında geliyor. Ancak iş insanı artık 68 yaşında. Yaptığı acıklamalara baktığımızda, koltuğunu Ergun Guler'e devrederken icinin rahat olduğunu goruyoruz. Tarafların her ikisi de bu gorev değişiminden memnun.
Ergun Guler de Vestel icin kritik isimlerden biri
1974 yılında hayata gozlerini acan Ergun Guler, 1999 yılında Vestel icin calışmaya başladı. Omrunun neredeyse yarısını Vestel icin harcayan iş insanı, en son "Yurt İci Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Mudur" olarak gorev alıyordu. Guler, yarın itibarıyla Vestel'in yeni CEO'su olacak. Vestel'in yeni CEO'su, konuyla ilgili acıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
Vestel catısı altında gorev yaptığım 24 sene boyunca Turan Erdoğan ile yakın calışma imkÂnı buldum, onemli kilometre taşlarına eşlik ettim. Bugun IFA gibi sektorumuz ve şirketimiz icin buyuk onem taşıyan bir organizasyonda, Turan Erdoğan gibi sektorun onemli ve saygın bir isminden gorevi devralmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Vestel, kuresel arenada adını teknoloji ve tasarım yetkinlikleriyle duyurmuş, dunya standartlarının otesinde uretim anlayışıyla 163 ulkeye ihracat yapan, şirketin her kademesi ve uretimin her aşamasında surdurulebilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket eden, marka değerini istikrarlı bir şekilde yukselten global bir marka. En oncelikli hedefim sahip olduğumuz başarı grafiğini korumak, ulkemizin en değerli ilk 3 markasından biri olarak adımızı zirveye yazdırmak ve yenilikci calışmalarla kuresel marka yolculuğumuzu ust seviyelere taşımak...
Vestel'in emektar CEO'su Enis Turan Erdoğan, veda konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Vestel bunyesinde 35 yıldır gorevde bulunduğum sure boyunca hem ulkemizin hem sektorumuzun gelişimine katkı sunma amacı taşıdım. Şirketimiz bu sure icinde kuresel bir teknoloji şirketi olma yolunda cok onemli adımlar attı. Ulkemizin adını dunyanın dort bir yanına taşıma gururunu yaşadık. Bugun yine uzun yıllardır Vestel bunyesinde onemli gorev ve sorumluluklar ustlenen, son 11 yıldır Vestel Ticaret A.Ş. ’nin genel mudurluğunu yuruten Ergun Guler ’e gorevi devrediyorum. 24 yıl boyunca Vestel ’in gelişiminde onemli rol oynayan kritik gorevlerde bulunan Guler ’in, sahip olduğu birikim ve tecrubeyle yeni başarılara imza atacağına inanıyorum... Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma