İyi Akşamlar Arkadaşlar

Aylardır not aldığım unlu duşunurlerin beğendiğim sozlerindeki kelimeler arasında yanlışlıkla butun boşlukları sildim O kelimeler arasına Word'u veya başka bir kelime işlemciyi kullanarak tekrar nasıl koyabilirim?

Acaba Word'un sozluğundeki kelimeler ile otomatik bi duzeltme yaptırma şansım varmı?

Toplam 4.667 sozcuk ve 102 sayfa birazını yaptım ama geriye baya kaldı yarımlarınızı bekliyorum işte o kelimeler:

Pişman değilim! Sadece donbakarkana;neicin,nelerdenvazgectin?Nelerdururke n,senneyisectin!
//NazımHikmet/

Kimsorarsasaatkacdiye..Cevabımhepaynı;O"nadoğru.
//CemalSureya/

"Birinsanındeğeriniuzerindekikıy?fetleolcenler ;Onu nkıy?fetlerindend?h?f?zl?değergormezler"
//Seneca/

....
Kurdelesiniyenitakmışbircocuğunokumayazmayısokmesi gibisoktulersen...ibenden.Artıkadınıngectiğikelime lerinaltınıkırmızıkalemleciziyorumki,nekadarkankay bettiğimbelliolsun...
[CanYUCEL]

"Seningibiolmakvardı;amaAllahbeni'insan'olarak yara ttı".
[YılmazErdoğan]

"Keşketanımasaydım"dediğimkickimseolmadıbenim. "Keş kebenitanımasına izin vermeseydim"dediklerimoldu!
[Marquez.]

...
Git"diyorsundaolmuyoriştegitdemekle,herşeyerağmen g idemiyorinsan.Bendesanasevdiyorummesela,sevebiliyo rmusun?
[CemalSureya]

"Kaybedeceğinibilebilenedenmucadeleediyosunded i.Ol eceğinibildiğihaldeyaşadığınıunutmuştu".
[Marquez]?

"Şeytanonauymamızicinyalvarıyor,pekibizcokiyii nsan larolduğumuzicinmionukıramıyoruz"(!)
[Huxley]?

Hickimsesevgilisine"benimicinneyaptın?"dememeli..6 milyarinsaninicindesenibulmuş,dahaneyapsın.
[Y.Erdoğan]?

"Aslındabazen,hayatınagirenleriduşunmeyibirken arab ırakıp,kimlerincıkmasıgerektiğiniduşunmekgerek ".
[GorgeVidal]

"Kumandayıdizimevurarakcalıştırdığımgundenberi ,kim sebenişiddetincozumolmadığınainandıramadı".
[D.Noel].

İnsansevmehissiniisrafetmemeli,Kimnekadarsevil meye layıksa,onuokadarsevmeli...
[NecipFazılKısakurek]

"Baktınhayatıntadınıcıkaramıyorsun;Tadınıkacır anı, hayatındancıkar".
//BobMarley/

İyilikyaphatırlanmaz.Yanlışyapunutulmaz.Senkim seni n'yapamaz'dediğiniyap,cunkusoylemeselerdeakılların dancıkmaz.
//L.NTolstoy/

İnanclıbirinsanınşuphecibirinsandandahamutluol ması ,sarhoşbirinsanınayıkbirindendahamutluolmasndanfar klıdeğildir
GeorgeBernardShaw?

Uzulmuyorum..Cunkuhayatımdancıkanhickimseninhayatı mdayeriyok.Duşunuyorumdadeğersizlerebusatırlarbile cok.
//YılmazErdoğan/

Neolmeknefessizkalmaktırnedeyaşamaknefesalmaktır.Y aşamak;'sevilmeyihakedenbirineyaşamınıharcamakt ır' .
//OğuzAtay/

"Birerkeksenimahvetmeyeyeminettiyse;meraketme, icer vekendineeder;amabirkadınyeminettiysekesinliklemah veder".
[WilliamGolding]

Yalnızlığayenilmemekicin,sıksıkhayallerkurulur;ama aslındaneyinhayalinikurarsankur,yalnızlıkherhayal i nsonudur.
//Goethe/

Ağlamakicingozdenyaşmıakmalı,Dudaklargulerkenin san ağlayamazmı?
//VictorHugo/

Ruyandagoruyorsanonu,ozlemişsindir.Ruyandagormekic inyatıyorsaneğer,sevmişsindemektir.
//OrhanPamuk/

Mutluluğuvegerceğiarayın,gerisisizeverilecektir!.. Oysainsanoğlugerisiniarıyor;Dolayısıylabulamıyor.. .!
LevNikolayevicTolstoy?

Hayatbirromandeğil,birhikayegibidir.Buyuzdennekada ruzunsurduğudeğil,nekadarguzelolduğuonemlidir.
//Monteigne/

Geldiğinkadardeğil,Gorunduğunkadarmutlusun.Vesakın unutma;Gittiğinkadardeğil,Hakettiğinkadarunutulurs un
//CanYucel/

Sustumsandılar.Susmuşgibiydimoysa..Gulmuşgibiydima ğlarken..Benihepmutlugosterenmaskem!Duşmee'miy uzum den.
//SunayAkın/

"Sevmeksahiplenmeninenguzelyoludur.Sahiplenmek ise; sevmeninencirkinyolu"..
[PaulAuster.]

"Kaybedeceğinibilebilenedenmucadeleediyosunded i.Ol eceğinibildiğihaldeyaşadığınıunutmuştu".
[Marquez]

Bilkiayrılık,yeterincesevmeyenlericinbirsondur.Unu tma,'Bittiğindegitmekkolay;amaaşkayrılıktabelliolu r'.
//BobMarley/

Hayatıboyuncaoyuncakayı'yasarılıpuyumuşbirkızı,Buy uduğundesevgilisecimiyuzundeneleştiremezsin.
//YılmazErdoğan/

İnsanınsevdiğinikaybetmesi,dişinikaybetmesikad aril ginctir.'Acısınıoanyaşar,yokluğunuomurboyu'.
//CeyhunYılmaz/

"Şeytanonauymamızicinyalvarıyor,pekibizcokiyii nsan larolduğumuzicinmionukıramıyoruz"(!)
[Huxley]

Herkesindilinedolanmış"mutlubitmeliaşklar"diye.Aşk 'ıdilinizedoladınızmadem,peki"bitmeli"niye?
//CezmiErsoz/

"Eskidenkızlar'aşkadamı'arıyorlardı,şimdilerde adam olsunyeterdiyorlar."
[D.Noel]

Birerkeksevgilisiicindizcokebilir;amabirkadınıdizc okturebilecektekşey,mağazadakialtraflardır.
//Dylan/

"Dişiliktekgeceişeyarar,kişilikomurboyu".
[C.Palahniuk]

"Sıcakbireleihtiyacınolduğundadiğerelinitut.Ki msed enfaydayokbudevirde"!
[CanDundar]

Uzulmuyorum..Cunkuhayatyenibirşeyoğrettibana:Hicgi tmeyecekmişgibisevenler,hicsevmemişgibigidenlermiş aslında.
//SunayAkın/

"Seningibiolmakvardı;amaAllahbeni'insan'olarak yara ttı".
[YılmazErdoğan]

Bilki,İnsanındeğerinivarlığıdeğilyokluğugosterir.U nutma,Yokluğubirşeydeğiştirmeyenin,varlığıgereksiz dir.
//Dostoyevsky/

"Mukemmelaşkıyaratmakyerinemukemmel"aşık"arama klav akitkaybediyoruz.."
TomRobbins

Meselahicbircicekcidukkanınındemirkepenkleriyoktur .Cunkukimseaklınagetiremez,birciceğicalmayı.
BorisVian

"Ulanoğlum,aşkicinmeşakatliintiharmetodlarıgel işti rmeyibırakın.Uğrunaoldukleriniz,sizebiryerleriyleg uluyor".
[CemalSafi]

Herkesinyuzunegulersen;adınbirşeylerecıkar.Suratın ıasarsan;burnuhavadakasıntıolursun.CunkuTurkiy e'de kadınsın..
[CanDundar]

"Erkekleriayrılık,kadınlarıiseayrılıkdansonrak isur ecacıtır.Cunkubeklemek;sadecekadınlığaverilmişenbu yukcezadır".
[P.Coelho.]

Mutluluğuihtiraslardadeğilkendiyureğinizdearayın.M utluluğunkaynağıdışımızdadeğilicimizdedir
Tolstoy?

Belkideyalancıarkadaşlarınabirteşekkurborclusun,Sa nagercekdostalarınınkıymetinihatırlattıklarıicin.
//VictorHugo/

Artıknegerigelmenibeklerimnedebengelirim.Nasılsab e nbirşeykaybetmedim,senbensizliğisectin!
//NazımHikmet/

Senincelmetaktığınyerdenbaşlıyorumhayata..Varsınya raicindekalsındizlerim,Yureğimkadaracımaznasılolsa .
//CemalSureya/

Terkedenkişiningittiğiyerdearadığınıbulamayıncadon up'ozledim'demesi;ozlediğindendeğil,eşekgibipişman olduğundandır.
[AzizNesin]

Herşeyinbifiyatı,herinsanınbideğerivardır.Fiyatıo l mayaneşyayacop,Değeriolmayaninsana;"giderkenkapıyı ort"denir
[Walsch]

Biraptalınsiziopmesine izin verinamabiropucuğunsiziaptaletmesineasla!
//WilliamShakespeare/

Yuzsuzdurinsanoğlukimsebilmezfendini,Kimeiyilikyap tıysanondankorukendini.
[MehmetAkifErso?y]

İkimizdeaynışeyiduşunuyoruz;Benseni,Senkendini .
//SunayAkın/

Kapınageldimvebenolmaktanvazgectim.Sen'kimo'deyet e rki:Kimolmamıistiyorsanoolmayageldim.
//VictorHugo/

Hayatoylelanetbirşeyki;Sustuğundakonuşmadındiyepiş maneder,Konuştuğundaisesusmadığınicinkahreder
//Bukowski/

Kadınlarınfutboloynamamasınınasılnedeni;11kadının t oplumicindeaynıkıyafetiaslagiymeyecekolmasıdır.
[Dylan]?

Bazenbitmekbilmeyendertleryağmurolurustuneyağar.Am aunutmaki,rengarenkgokkuşağıyağmurdansonracıkar.
[MevlanaCelaleddin-iRumi]?

İtiraf etmeliyim ki "Seninle herşey guzeldi" ! ama itiraf etmek gerek ki, Sensiz daha da guzel.
// Sunay Akın //

"Eğerelinizdekazanacakkağıtlarvarsaoyunudurust oyna rsınız."
[OscarWilde]

"Herşeyinleseversin,tumgucunlebelki;amayinekay bede rsin.Nedenmi?Cunkuher'seviyorum'diyeniadamzanneder sin".
[B.Marley]

"Kadınlarmızekiyoksaerkeklermidiyeduşunmehic!S adec ehatırla;Havva'nınAdem'ibirelmaylanasılkandırdığın ı".
[CanDundar]

Nelerinmutsuzettiğinibilmiyorsan,nelerlemutluolaca ğınıbilemezsin.
ThomasStearnsEliot

Zekasınıbeğendiğinbiriningoruntusunumeraketme.Zeka sınıkullanmayanbirininisegoruntusundenetkilenme .
[GeorgWilhelmFriedrichHegel]

Tabaktakalansonkırıntılargibiydisanaolansevgim.Sen benihepbıraktın;Benseheparkandanağladım..
[CanYucel]

Sadececocukkengulerinsan,diğerleripalavra."Cunkuin sanbuyudukcekomiklikleredeğil,acılaragulmeyioğreni raslında.
[BobMarley]

Yalnızcabirturluaşkvardır;amagoruntuleribinlercetu rludur”derbirbilg...e.

Ucceşidinisoyleyelim:Aşkbeşeridir;şakaylabaslar,so rumlulukgetirir.Gozdengirer,gonuldeyasar.Suretemey ledenlerziyandadır.

Aşkplatoniktir;sohbetlebaslar,zahmetgetirir.Zih ind engirer,gonuldeyaşar.Siretinisuslemeyenleryolşaşır ır.

Aşkİlahidir;imanlabaşlar,vahdetegoturur.Gonulde doğ ar,gonuldeyasar.Sırrısaklamayanlar,başınıverir."

[İSKENDERPALA]

"Artıknesıradakiparcasenol,Nedebanagel;Bencese nbir azdurustolveoncekendinegel".
[SunayAkın]

"Buhayatbana,İnsanlarıncoğunungulemediğiicinağ ladı ğını,susamadığıicinkonuştuğunuvelafolsundiyeya şadı ğınıoğretti"
[C.Palahniuk.]

İnsanlarınyaptıklarıyladeğil,giydikleriylemark aold uklarıbircağda;Aşklarınsahteliğindenyakınmakyanlış oluraslında.
//PauloCoelho/

"Buhayatbana,İnsanlarıncoğunungulemediğiicinağ ladı ğını,susamadığıicinkonuştuğunuvelafolsundiyeya şadı ğınıoğretti"
[C.Palahniuk.]

Unutma,hakettiğikadardırbirinsanaverilendeğer.Veas lındaherkes,kendideğerinikendisibelirler.
[Dylan?]

"Anlattığıfıkrayakimsegulmeyince,Esprininaltın ıciz ip,tekrarşansınıdeneyenadamınicindekiumut,hepimize ornekolsun"
[GoreVidal]

"80yaşındabileaşıkolanlaraşaşırmayın.Aptallığı nyaş ımıolur"?
[N.Parra]

"Tabiattakadınlarakarşısonsozusoyleyebilecekte kbir şeyvardır:Yankı".
[Dylan]

Neyakmektubunucunu,nesayfalardolususevginidilegeti r.Zarfıkapatırkenyalnız,kuytududaklarınıcokcadeğdi r.
SunayAKIN

"Kimdemişki,enbuyukaşklarnefretlebaşlardiye.Be nime nbuyuknefretimbiraşklabaşladı."
[Kucukİskender]

"Kalpsizsin!diyemem.Nefesalabildiğinegoremutla kabi rkalbinvar.Zatenburuhsuzluğunlaokalp;ancaknefesalm ayayarar".
[Walsch]?

"Aşkıngozukordur'derler.Neyaniyalnızcabukadarm ı!Ku laklarısağırvehattabeyniozurludur".
[GoreVidal]?

AcuuunAlsanayetenek:7milyarlıkdunyadaYALNIZIM!!!!
[Kucukİskender]

NazımHikmet
?...
Busbutununuttumsenieminim
Maziyekaristisimdiyeminim
Kalbimdeseninicin...yokbilekinim
Bencesendesimdiherkesgibisin

Birkadınınyuzugulduğunde,biradamıncuzdanıağlıyordu r.
//OscarWilde/

Herkesindişfırcasıvardıramadişlerinifırcalamazbazı ları.Akıldaboyleişte;hepimizdevaramakimikullanmam a ktaısrarlı.
[C.Palahniuk]

Hayatınenhuzunluanı,deligibisevdiğininsanınbunadeğ mediğinigorduğunandır.Veenbuyukkaybınonaharcadığın zamandır.
[PaulAuster?]

Bazenkırdım,coğukezkırıldımamabenhickimseyikaybetm edim,sadecezamanıgeldiğindevazgecmesinibildim'.
//CanYucel/

Yalnızlık;hayatınızdakimseninolmamasıdeğil,Yalnızh issetmenizisağlayankişiyleyaşamakzorundakalmanızdı r.
//PaulAuster/

"Eğerhalabeyazatlıprensiningelmesinibekliyorsa n,Bi lkibudevirdeancakbeyazatıolanbirjokeygelir".
[WGolding]

?"Aşkainancınıkaybetmişherkadınınarkasında,başa rıl ıbirerkekvardır".
[GoreVidal]?

"Soylemekisteyipdesoyleyemediğimcokşeyvar..kim inin yuzunekiminingelmişine,gecmişine"!
[y.Erdoğan]

-Nedenmutsuzsun?dedi.'Mutsuzdeğil,beceriksizim'dedi m."S izin gibi,mutluolduğumusanmayıbeceremiyorum".hepsibu!
[P.Auster.]

"Eminolun;Hickimses izin izninizolmadan,sizekendinizideğersizhissettiremez" .
[Marquez]

Makyajıakıyorfarkının.Herkesleşiyorsun...
OzdemirAsaf

UmitYaşarOğuzcan/AşkBaşlamadanGuzel

Aşkbaşlamadanguzel,
Kalplerdeheyecan
Bakışlardakorkuolduğuzamanguzel...
Birbirimizesezdirmemekicincırpınış,
Başkalarıgormesindiyecabalayış,
...Gozlerimgozlerininmavisinedeğdiğizaman...
Aşkbaşlamadanguzel...

Mutluolmanınikiyoluvar:Yaistekleriniziazaltacaksın ızyadaimkanlarınızızorlayacaksınız.
Dostoyevski

Olmuyorsazorlama,yahayallerinkırılıryakalbin.Unutm uşgibiyap.Cunkuguzelşeyler;Onlarıhicbeklemediği nde gercekleşir.
[Marquez]

"Aşkıngozukordur'derler.Neyaniyalnızcabukadarm ı!Ku laklarısağırvehattabeyniozurludur".
[GoreVidal]

"Eğersilmekokαdαrkolαysa,yαzılαnpekbirşeyyokde mekt ir".
[GoreVidal]

Sukuteyledim,'kahrıvar'dediler.
Birazsoyledim,'zehrivar'dediler.
Sustum,'kah...rındansusuyor'dediler.
Birazkonuştum,'zehrinikusuyor'dediler.

Mevlana

Deniziseviyorsandalgalarıseveceksin,Ucmayıistiyors anduşmeyidebileceksin!"Korkarakyaşarsan,sadecehaya tıseyredersin".
[Nietzsche]

CemalSureyya

EyinsanKafdağıkadaryuksekteolsandakefenesığacakkad arkucuksun.Unutmaherşeyinbirhesabıvar;uzduğunkadar uzulursun
Mevlana

"Buyukadamolmanaluzumyok,sadeceadamolyeter".
[AlfredCapus]

"Eğerhayattahepmutluolursam,hayalinikuracakney imka lır"?
[Dostoyevski]

Benimahvedenşey;Banayalansoylemişolmandeğil,Sanabi rdahainanmayacakolmamdır!
//VictorHugo/

"Buyukadamolmanaluzumyok,sadeceadamolyeter".
[AlfredCapus]

Cumlelerdoğrudursendoğruisen,
Doğrulukbulunmazseneğriisen.

YunusEmre

"Aslındabizneyaptıysakkendimizyaptık.Cunkuufac ıkbi rilgiyiaşk,ikikelimeedenikendimizedostsandık".
[Dylan]

Biliyorumyarınlarımdundenfarksız.Hayatmıbanakustub enmionakustumhatırlamıyorumama,şuaralarfenadargını z...

"Evet..Belkiumudumkalmadıgeleceğimden;amaaslap işma ndeğilimgecmişimden".
[N.Hikmet]

Boşyerecanıyanmazinsanın..Yabireksiklikvardırgel ec eğedairyadabirfazlalıkgecmiştengelen...
FuzuLi

''Yolacıktıklarınıyoldabulduklarınadeğişirsen;Hemy olunukaybedirsinhemdostunu...''(N.F.K)
''(N.F.K)

Gerek yokken yanındalar,ihtiyacın olduğunda uzakta.Unutmaki,Kimi hayatına girdiğinde hayatını aydınlatır,kimisi cıktığında.
[Tolstoy]

Unutamıyorsanumursama..Cunkuhayatdeğil,senhayatıuz melisin;İştebuyuzdenaltınıcizdiklerinin,bazenustun ucizmelisin".
[B.Dylan]

Golgenebak,benianlamakistiyorsan;Okadaryakın,amasa naasladokunamayan".
[CemalSureya]

"Fotoğrafcekilerken,nedensekendimizigulumsemek zoru ndahissediyoruz.Yaniaslındaonabilemutlulukoyunuoyn uyoruz".
[O.Atay]

"Dişiliktekgeceişeyarar,kişilikomurboyu".
[C.Palahniuk]

Sizitatlıkılacakkadarmutluluğunuzolsun,guclukılaca kkadaracınızvesizikullanmalarınafırsatvermeyecekka darumudunuz.
[P.Auster]

.

Aşkzorduseninicin,Basitolanısectinvegittin.Zama nla anladımki;zorolanbendeğildim,basitolansendin..
CemalSafi

Ucuzinsanlarapahalıgelmensenindeğilonlarınsucu.Unu tmaki,İnsananlayanacok,anlamayanaeksikgorunur.heps ibu!
Marquez

Sevdiğinmuddetcevesevebildiğinkadar,sevdiğineherşe yiniverdiğinmuddetceveverebildiğinkadargencsin...
NazımHİKMET

Yokluğun,Cehenneminoburadıdır,Uşuyorum,kapamagozle rini...
//AhmedArif/

"Kalemeğridilli,murekkepsiyahyuzlu,kağıtikiyuz lu!Ş imdikalkıparzuhalimiyazmayakimimahremkılayım?"
[YunusEmre]

Benceartıkkendinizegelin.Cunkuparlatıcıylaaydınlan mazgelecek,foncekinceduzelmezhayatvefondotenlekapa nmazyaralar".
[M.Kenter]

Gonlumegirmenelafımyok!..Amamalumdurki;Kargagulbah cesindegezmeklebulbulolmaz.Bilesinsende...!
Mevlana

Kαybettimsαпdıklαrın,kurtulduklarındırbelki.Unu tma ,Kimigittiğiyerimutlueder,kimiterkettiğiyeri.
//O.Wilde/

"Bendennefretettiğiniduydum.Eğerseniduşunecekv akti molsa,bendesendennefretediyorolurdum".
[B.Dylan]

Sen;Onunsorduklarınacevapvermeyebiletenezzuletmezs in,Osenisusturduğunusanır.Hayatişte.
//YılmazErdoğan/

Aşk;kelimedeğilbircumledir.Kurmakicinse,ozneyle yuk lemdeğil,ikiyurekgerekir.
CanYucel

Sankitumhayatımboyuncayanlışmelodiyledansetmişgibi yim...
NietzscheAğladığında

Hepim izin başısağolsun:insanlıkolmuş..
//RobınSharma/

"Zihinfukaraolunca,akılukalaolurmuş".
[N.Kemal]

Hicsevmediğihaldenedenhepdeğerliolurbırakıpgiden,V enedenhicduşunmedenteslimolurkαlbin;Osenisevmemişk en..
[PabloNeruda]

Terkedilenbirine'hayatnasılgidiyor'diyesorulmaz.Cu nkuzatenteksorun;hayatındevamediyorolmasıdır.
//PaulAuster/

"Dunyadakiensafinsanolduğunuiddaaedenkişiler,a slın daşeytanadanışmanlıkyapabilecekkapasitedekişiler di r.Unutmayın"..
[Bukowski]

"Guvenruhgibidir,Terkettiğibedeneaslageridonme z".
[Shakespeare]

"Şehvetinadınıaşkkoydular..eğerşehvetaşkolsayd ı,eş ekleraşkınşahıolurdu"
[MevlanaCelaleddin-iRumi]

Obi/itti.
[Y.Odabaşı]

"Birilerinihepboşzamanlardaozlediğinianlarinsa n.Cu nkuboşinsanlar,boşzamanlardahatırlanır".
[N.Parra]

Ayağıkayanbircocukkadarşaşkınım,

BilemedimduzyoldayurumeninimlÂsını

...Kanayandizlerimebakıpda

Ağlamayıoğrenemediğimgibi

"AhmetTELLİ"

Kendineguvenip,ağzılafyapanlara;Lafyaptığıicindeke ndiniadamsananlarakısabirhatırlatma:"Laflaadamolun muyor".
//YılmazErdoğan/

Turkiye'dehicbirbaşarıcezasızkalmaz.
DevrimArabaları

"İnsanlarıtanımakicinonlarısınamaktankorkmayın ;Cun kukaybedilmesigerekenler,enoncekaybedilmelidirler" .
[Seneca.]

"Aldatanıaldatmaktanbirzevkalabilirsin;amaseve nial datıyorsan,karaktersizsin".
[W.Godlam]

"İnsanlar,dunyadacabukyukselenşeyleredeğerveri rler ;amahicbirşeytozvetuykadarcabukyukselmez".
[HoraceMann]

Kendimiherzamanmutluhissederim.Nedenbiliyormusunuz ?"Cunkukimsedenbirşeyummam.Beklentilerdaimayara lar ".
[Shakespeare]

İcinerastgeleatılmışeşyalardanoluşancantadakit elef onu,tekeliylevebakmadanbulabilenomuhteşemkişiyekad ındenir".
[CanDundar.]

"Aldanmadiyebirşeyyoktur!Sadecebirazfazlaguven mekv ardır.Veİnsanıaldandığıdeğil,encokguvendiğialdatı r ".
[Gorki]

İnsannekadarazduşunurse,okadarcokkonuşur.
CharlesdeSecondant

"Mutluolmanınyolunukarşıdakinimutluetmeksanıyo rduk .Yanıldık!Cunkunekadarmutluettiysek,okadaryalnızka ldık"!
CemalSureya

"Mutluolmanınyolunukarşıdakinimutluetmeksanıyo rduk .Yanıldık!Cunkunekadarmutluettiysek,okadaryalnızka ldık"!
[C.Sureya]

"Bağlanmayacaksınbirşeyeoylekorukorune."Oolmaz saya şayamam"demiyeceksin!demeyeceksinişte,yaşarsın cunk u".
[CanYucel]

NecipFazıl'asorarlar'sevgiminefretmi?'diye.Nefretd erustadveekler:Cunkuonunsahtesiolmaz.
//NecipFazılKısakurek/

Kadınlarduyduklarınaaşıkolur,Erkeklersegordukleri n e.Oyuzdenkadınlarmakyajyapar,Erkekleriseyalansoyle r.
//CemalSafi/

Heryureksevebilseydieğerayrılıkhicolmazdı.Herseven yurekliolsaydızaten'aşk'bukadarbasitolmazdı!
//CanYucel/

AhbeDunyasendonuyorsunonuanladıkdabuinsanlarsenden dahahızlıdonuyor,hemdeortadahicbiryorungeyokken.
[CanYucel]

Seniseviyorsambundansanane?..
[FriedrichNietzsche]

"Konuşsamdilimyanar,Sussamkalbim"..
[O.Asaf]

Kafasınıcalıştıranlarınkafasınıkoparırken,kalcasın ıcalıştıranlarıbaştacıedenbirulkedennebekleyeb ilir izki(!)
[CanDundar]

"Nezamanimkansızıseversen,işteozamangercekseve rsin ."
[OzdemirAsaf]

"Gitdediğindegidip,geldediğindegelmemimibekliy orsu n?Benhayatınonundeeğilmedimki,seninkarşındaeğileyi m".
[AlCapone.]

"Yalnızım..Cunkuherhangibiriyledeğil,Beklediği mede ğecekkişiyledevαmetmeliyimbuyolα".
[CanYucel]

Bilmelisinki...
Duvardaasılıdiplomalarinsanıinsanyapmayayetmez.

...Bilmelisinki...
Aşkkelimesinekadarcokkullanılırsa,anlamyukuokad ara zalır.

Bilmelisinki...
Karşındakinikırmamakveinanclarınısavunmakarasında c izgininnerdengectiğinibulmakzor.

Bilmelisinki...
Gercekarkadaşlararasınamesafegirmez.Gercekaşkların da!

Bilmelisinki...
Tecrubeninkacyaşgunupartisiyaşadığınızlailgisiyok, neturdeneyimleryaşadığınızlavar.

Bilmelisinki...
Ailehepinsanınyanındaolmuyor.Akrabanızolmayaninsan lardanilgi,sevgiveguvenoğrenebiliyorsunuz.Aileherz amanbiyolojikdeğil.

Bilmelisinki...
Nekadaryakınolursaolsunlareniyiarkadaşlardaarasıra uzebilir.Onlarıaffetmekgerekir.

Bilmelisinki...
Bazenbaşkalarınıaffetmekyetmiyor.Bazeninsanınkendi niaffedebilmesigerekiyor.

Bilmelisinki...
Yureğiniznekadarkanağlarsaağlasındunyas izin icindonmesinidurdurmuyor.

Bilmelisinki...
Şartlarveolaylar,kimolduğumuzuetkilemişolabili r.Am aneolduğumuzdankendimizsorumluyuz.

Bilmelisinki...
İkikişimunakaşaediyorsa,bubirbirlerinisevmedik leri anlamınagelmez.Etmemeleridesevdiklerianlamınagelme z.

Bilmelisinki...
Herproblemkendiicindefırsatsaklar.Veproblem,fırsat ınyanındacucekalır.

Bilmelisinki...
Sevgiyicabukkaybediyorsun,pişmanlığınuzunyıllarsur uyor.

[CanYucel]

İnsanlar;Sustuğumdakorkak,gormezdengeldiğimdea ptal ,affettiğimdecantadakek...liksanıyorlarbeni.Unutuy orlarki;Benistediğimkadarhayatımdalar,gozyumduğumk adardurustvesustuğumkadarinsanlar....

İkiinsanceşidivardır.Zamangectiktehatalarıylay uzle şen!ZamangectikceYUZSUZLEŞEN!!
''NecipFazılKısakurek''

Cebizenginfakatruhufakirolaninsanınhalicokrezil!Cu nkuo;'herşeyinfiyatınıbilir,değerinideğil.'
//Mevlana/

NeyzenTevfik".
.
Yaşamuzerinefazlageldiğizamanonuzorlama,
Birazduraksa..
Nelerolupbittiğ...ineanlamverme!
Mutlakayanlışbirşeyoldu..
Duşunceleriniledileklerinaynıorantıdadeğildi,
Vevarlığınilebuluşamadı.

Sorunyok,sadecebekle..

Guneşdoğacaktır.
Ruzgaresecekveyağmuryağacaktır.
Zorlamayagerekyoktur,olmasıgerekenkendiliğindenolu r!

İzlemeyedevamet..
Şahitlikguzeldir,hemolayındışındasındırhemdeic inde .
Zorlamayagerekyoktur,olmasıgerekenkendiliğindenolu r..

"Hayatucbucukladortarasındadır.
Yaucbucukatarsın,yadadortdortlukyaşarsın".

Unutma,'aşk'kelimesinekadarcokkullanılırsa,Anlamyu kuokadarazalır!
//CanYucel/

Asalet;Boydadeğilsoyda,İncelik;Beldedeğildilde,Doğ ruluk;Sozdedeğilozde,Guzellik;Yuzdedeğil,yurekteol ur!
//Mevlana/

"Unutulmamalıki;gozleriguzelyapanrengiyadaboya sıde ğil,bakışlarıntakendisidir".
[M.Kenter]

Hererkekzeki,guzel,anlayışlıveonucoksevecekbikadın ister.İyiguzeldeadamasormazlarmı,bunlarıhakedecekn eyaptın?
[Y.Erdoğan]

Belkidehepimizhicduşunmedenkαlbim izin eniyikısmınıvermişizdir.Hemdekαrşılığındαbiziduşun mesibilezorolαnlαrα.
//BobMarley/

Yanımdakimseolmadığındandeğilyalnızlığım,Yalnızol d uğumusoyleyebileceğimkimseolmadığındanyalnızım.
//OzdemirAsaf/

Oyunbitince;Şahtapiyondaaynıkutuyakonur
//Puşkin/

Birilişkideguvensizlikvarsaordakisevgiyalandır.Veg uvenilmek,sevilmektendahabuyukbiriltifattır.
//GeorgeMacdonald/

Nesıradanbirsevgiyiyaşayacakkadarbasitbiriyim.Ned e seni'sıradanbirsevgiyemalzemeyapacakkadarherhangib iri'.
//CemalSafi/

Haddinibilmediktensonracokşeybilmekbirşeyeyaramaz. Suskunlukkimseyiyanıltmasın,Cunkususankonuşursakim sekaldıramaz.
[W.Butler]

"Sevgilisioluncatumarkadaşlarınıaskıyaalankişi nina sıldramı,sevgilisindenayrılıncabaşlar".
[W.Godlam]

Boşyerearamamutluluğu,Arαdığınyerdeolmαyαcαk.Bul un cαisetαdınıcıkαr,Cunkuhepsendekαlmαyαcαk.
//CezmiErsoz/

"Hicbirzamananlayamazsın;Gidensevseydigitmeyii ster miydi,Pekiyakalansevseydi,gitmesine izin verirmiydi"?
[P.Neruda]

Neolmeknefessizkalmaktırnedeyaşamaknefesalmaktır.. Yaşamak;'sevilmeyihakedenbirineyaşamınıharcamakt ır '.
//OğuzAtay/

Aslındainsanlarsenihayalkırıklığınauğratmıyor.Sad e cesen,'yanlışinsanlaruzerindehayalkuruyorsun'
//Monteigne/

Ağlattığınbirkadınıngozyaşlarınıyaoansilersin,y ada ogozyaşlarındaboğulmamakicinomurboyucırpınmakzorun dakalırsın!
//Cehov/

Galibayoruldum.Herşeykadar,herkeskadar,senkadar.'K endimiherkaybettiğimde,Senidekaybediyorolmaktanyor uldum'.
//CanYucel/

''Seniseviyorum''kotuyekullanımdandolayıtedavulden kaldırıldı.Piyasadadolaşanlarsahtedir,kanmayın...
[Kucukİskender]

Kendisine40canverilse40'ınıdaaynıkızuğrunafedaedeb ilecektekerkekvardır."SuperMario".
[Kucukİskender]

"Nokta"herzamanbirsondemekdeğildir.Bazendekend inde nsonragelecekolanharfin,buyukolacağınıgosterir.
//AdamFawer/

Hayatımdakimseyok;amapişmandeğilim.Cunkusenaşkıbas itleştirenlerdenbirisin,benseyalnızlığınhakkınıver enlerden
//BobMarley/

Kimsebenisevmiyor;Cunkubenfarklıyım.Bendekimseyise vmiyorum;Cunkuhepsiaynılar...
[Y.Erdoğan]

"Eğerbenimletartışmakistiyorsanız izin verinbeynimicıkarayım;eşitşartlardatartışalım".
[Dylan/Savunma]

"Benağlarkenyanımdayoksan,Bengulerkengolgeyapm a".
[M.Kundera]

Dunyadayediğiyarımekmekarasıdonerinsonlokmasıyla,İ ctiğiayranınsonfırtınıdenkgetirebilentekmilletTur k milletidir.
[E.Demirkan]

Okuduğumuzkitaplarda,aslındakendimizerastladığımız ısandığımızyerlerinaltınıciziyoruz,fosforlubir sevi ncle.
MetinUstundağ

Birkadınınelindenhayallerinialmak,birkaplanınyanın danyavrusunualmakkadartehlikelidir
//Huxley/

"Birsenigorsunistiyorsangozum,birbenigormeligo zun" .
[O.Asaf]

Senisevmeyeneaslasabırgosterme."Cunku,Sabrınınadıy uzsuzluk,fedakarlığınadıeziklik,sevgininadıkişilik sizlikolur".
[BorisVian]

Mukemmellik,ekleyecekbirşeykalmadığındadeğil,cıkar acakhicbirşeykalmadığındaeldeedilir.
AntoinedeSaint-Exupery

"Golgenienyakındostsanırsınkendine;amabilki,od amec burolduğundangelirseninle."
[A.Capus]

Sakınkaybettiğinyerdebekleme,cunkugucsuzleroyleya p ar.Vekapananbirkapıyıbirdahacalma,kapanankapıyıaci zlercalar.
//W.Butler/

Yureğiningoturduğuyeregidenlerinyolu,donuştepsikiy atristtengecer
//D.Noel/

Gorduğunuherkessever,Senondakimseningormediğinibul acaksın.Eğergercekaşkistiyorsan;ten'edeğil,kalbedo kunacaksın.
//BobMarley/

Hayattaunutamayacağımızenbuyukpişmanlık,pişmanolur umdiyeyapmadıklarımızdır.
//Tolstoy/

Aklımherguntovbeeder.Nefsimherantovbemibozar.Arad a kalmışbîcareyimiyikiSeninkapınvar..

Kadınlaronceerkeklerideğiştirmekicincabasarfederl e r.Erkekdeğişincede;'Seniartıktanıyamıyorum,cokdeği ştin'derler.
//PaulAuster/

"Cennetvecehennemleilgiliilerigerilafsoylemeki stem em;Cunkuikisindededostlarımvar".
[MarkTwain]

"İnsanparasınıkaybedincefakir,ozgurluğunukaybe dinc eesir,aşkınıkaybedinceşairolurmuş".
[O.Asaf]

Bazenunutmakgerekiyormuş,unutulmapahasına.Cunkuzam andeğilmişgidenigerigetiren,aslındazamanmışvarolan ıgoturen".
[A.Capus]

"Uzulmek,yarınınsıkıntısındanbirşeyeksiltmezki .Sad ecebugunungucunutuketir".
[J.Cronin]

"Nekadarfarklıolursaolsun;sanaaitolmayanatenez zule tme,Venekadarbasitolursaolsunseninolandanaslavazge cme".
[Che.]

"Birkezkalpkırıldımı,geriyedonuşyokturbunun.Hi cbir şeyealdırmazolursunuz.Mutluluğunsonu,huzurunba şlan gıcıdırbu."
[BernardShaw]

Yaşamakdirenmektir,sevmekguvenmektir.Şunuunutma: İn sancoğuzamandunyanınhakimi,bazendekucukbirkalbines iridir.

"Belkideinsansevilmediğindendeğil,sevgisinelay ıkbi riolmadığındanyalnızdır".
[A.Huxley]

"Birileriningozyaşlarıuzerinekurulanhermutlulu k;gu nugeldigindeendayanılmazacılarlaintikamınıalır".
[N.Parra
Ekleyen:BenİmkansızaZarAttım

Hayatnegaripdeğilmi?Birisi"ozelucağımıhazırlayın"d iyebiliyorkendiğeri"abi25kuruşeksikbinebilirmiyim? "diyor....
mehmet
Ekleyen:BenİmkansızaZarAttım

"İstediğinkadaruzağagit;hepaynıgokyuzunupaylaş acağ ız".
[Y.Odabaşı]

Acıveacıcekme,buyukbirzekayaveduyarlıbiryureğesa hi pkişilericinherzamankacınılmazdır.
Dostoyevski

Birkadınıenmutluedencumle;Kilovermişsin.'dir.Bucum leninyanında"seniseviyorum"bilehaltetmiştir...
[Dylan]

Sanaenmuhtacolduğumşuandagel;Yaşamakolsandagel,olu molsandagel.
UmitYaşarOğuzcan

Eğersevmediğinkişilerinyuzunebakmakzorundaysanv eis tesendekacamıyorsan;'Gulumseyerekağlamayıoğreniyor sundemektir'
//PauloColeho/

Kadınsevgiuğrunaherşeyehazırdır,hattasevişmeyede. E rkekisesevişmekicinherşeyifedaetmeyehazırdır;Sevme yibile!
//PauloCoelho/

Duşmanındancokdostundansakın!Cunkudostlukbiterse ;S ananasılzararverebileceğinieniyidostunbilirsadece.
//BobMarley/

"Artıkinsanlarıtanımakicinzamankaybetmiyorum;n asıl olsaonlarzamanıgelincekendilerinitanıtıyorlar".
[PaulAuster]

"Mutluolmakicin,hayattakimseyikendingibigorme. Cunk usengibiolantekkişi,aynadakiyuzundur".
[J.Christophe]

Burdadostbildiğinanamısırganotu,Elinituttunmubilki elinyanıyor...

.
Yorulacaksan,zorlanacaksan,şikayetciolacaksan,keşk eleresığınacaksan,soze...amadiyebaşlayacaksan,girm eaşkyoluna...Aşkyolundaudonuşuyoktur!Aşkderkisan a:
yolumdaysanbaşımfedayolunaamabilkisenindebaşınıist erimyoluma!Kahırkaprisgeleceksesendenamenna!..Amaa yağınadikenbatarsayolumdaahedipvahlanma!..Aşkbil ek gucudeğilyurektir!..Yureğinyetmiyorsaduşmeyollara! ..

(MEVLANA)

Bireldekadeh,bireldeKuran;Birhelaldirişimiz,birhar am.Şuyarımyamalakdunyadanetamkafiriz,netammusluma n !
[O.Hayyam]

Bazenunutmakgerekiyormuş,unutulmapahasına.Cunkuzam andeğilmişgidenigerigetiren,aslındazamanmışvarolan ıgoturen".
[A.Capus]

Aşknasipişidir,hesapişideğil.Aşkadayıştır,arayı şde ğil.Senadanmışveyanmışsanbuuğurda,aşksanauzakd eğil ...

Aşkmı?OTitanic'lebattıbile!
//PaulAuster/

Diyorlαrki"eskidenboyledeğildinαrtıkicinekαpαndın. "Dedimki:"İcindekiyleyetinenbukalpartıks izin eyαpsın"
//AzizNesin/

"Sevdikleriniziincitmeyin..CunkuOnlarıbirgun;İ ncit mekicinbilebulamayabilirsiniz"!
[J.Christophe]

"Ayrılığınencokacıtanyanı;Onunyuzundenkaybetti ğini nsanlarayenidenmuhtackalmandır".
[G.Vidal]

"Hayattahicbirzamanbirbaşkasınatumbenliğinlegu venm e,Cunku;hickimsesanatumbenliğiylegorunmez"..
[P.Neruda]

Obeni'herhalde'sevmiş.?oysabenOnu'herhalde'sevmişt im...

"S izin sevdiğinizilesizisevenaslaaynıkişideğildir".
[C.Palahniuk]

"Nezamanimkansızıseversen,işteozamangercekseve rsin ."
[O.Asaf]

"Hayatınagirmekisteyene,tamzamanındaacmalısınk apın ı!Vetamzamanındacıkarmalısın,sevgindenşımarmay abaş layanları".
[P.Auster]

"Kimselereanlatamadım..Kendimebile!Olakiağzımd anka cırır,birdahatutamamseni".
[NazımHikmet]

Tamdaunutmuşkengittiğini,artıkacıtmıyorkenyokluğun ,enictenkahkahalarımınarasında"aklımagelmekzorunda mısın?"
[SunayAkın]

"Yureğin,kadınıerkeğiyoktur.Bimertolanıvardır, bird enamertolanı"..
[NazımHikmet]

Sizbanaaptalhayallerpeşindekoşmayanbirkalpgosterin ,Bendesizemutlubirinsangostereyim.
//Cehov/

Hergeceonuduşunmektensaatimilerlemezoldu.Kimsorars asaatkacdiye..Cevabımhepaynı;O"nadoğru.
//CemalSureya/

Aslındakotuinsanyokturhayatınhicbirevresinde,heri n sanhuzurverir;kimigeldiğinde,kimigittiğinde.
//Marquez/

Acıktığınısoylediğinde"Kalkkendinal"cumlesiniduy un ca,geneldeacıkmaktanvazgecerTurkinsanı.
//YılmazErdoğan/

Biriniseveceksen,onuherşeyinlesevme.Cunkubittiğind e;Onuunutamamanadeğil,unutamayacakkadarcoksevdiğin eyanarsın.
//CanYucel/

*İzbırakanlarlaseninarandabasitbirfarkvarsadece ..O nlaromurboyugayretediyorlar;Senomurboyuhayretediyo rsun...!
[MehmetAkifErsoy]

"Golgenienyakındostsanırsınkendine;amabilki,od amec burolduğundangelirseninle."
[A.Capus]

Sengelirkenağlamıştın,orasıicin;bilgidersendeağlay acaksın,burasıicin.
OzdemirAsaf

"İlkonceomsjatsın,ilkonceoarasın,ilkonceoyakın laşs ın"hepilkadımıkarşıdanbeklediğinmuddetceyalnız kalı rsın.
.

Dibevurduğunusanıp,birdipdahaolduğunukeşfedebiliyo rduinsan...
CharlesBukowski

Uşumekvarsabusıcağınyokluğudur,Karanlıkvarsaışı ğın yokluğu.Eğerheryerkaranlıkvesenuşuyorsaniştebuo'nu nyokluğu.
AzizNesin

Avrupabirliğiyetkilileri,hesapmakinesiyleleblebiya zabildiğimizibilse,aslındabizikırmızıhalıylakarşıl ar.
//CemalSafi/

Gitmesinibileceksinkimizaman,arkanabilebakmadan!Ve kimizamansevdiğinisoyleyeceksin,cokgeckalmadan...
[PaulAuster]

'Sendahacocuksun'derdiannem,aşkayeltenirken.Peki'e şekkadarolmuşmuyumanne?'ayrılığaağlarken...
[MurathanMungan]

Parcalarıkaybolmuşpuzzlegibiartıkinsanlar.Kimininr uhu,kimininbeynivebircoğununbirkalbiyok.
//ChuckPalahniuk/

Birinihaketmediğikadarseversen,değeriniyitirenseno lursun!Vekişiliksiziinsanbilirsen,insanlığıunutans enolursun."

İnsandaenbuyukhata:Karşıdakiinsanagereğindenfa zlad eğervermekdeğil,Kendinehakettiğindendahaazdeğer ver mektir.
//ErnestoCheGuevara/

Hayatınmatematiğininfarklıolduğuhepsonradananlaşıl ıyor.Veanlıyorkiinsan;değervermekyalnızcamatem atik teişeyarıyor.
//PaulAuster/

Gerceklersurtukdur,herşakanınaltındayatar
//Huxley/

"Mutluedemeyeceksen,meşguldeetmeyeceksin".
[OzdemirAsaf]

"Dostunuzuntusuneacıduyabilirsin.Bukolaydır;am ados tunbaşarısınasempatiduyabilmek,sağlambirkarakterge rektirir".
[OscarWilde]

Birkadın''aşkainanmıyorum''derken,aslındatekbirşey soylemekistiyordur:''Hadibeniaşkainandır.''

"Aynıkağıdınarkaveonyuzlerigibiyiz.Sonsuzadekb erab er;amahicbirzamanbirbirlerinigormeyen".
[A.Nesin]

Birinikotulemeyecalışırsanaslaamacınaulaşamazsın.C unku,başkasınasurmekistediğincamuraoncekendinbulan ırsın.
//PauloCoelho/

İranlıbirşairdiyorki:
“AŞK’aucarsankanatlarınyanar”
BusozecevabenMevlanaHazretleridiyorki:
“AŞK’aucmazsankanatneyeyarar.”

Bireldekadeh,bireldeKuran;Birhelaldirişimiz,birhar am..Şuyarımyamalakdunyadanetamkafiriz,netammusluma n!.
[OmerHayyam]

.
*Hermutsuzluğunotesindeyineyaşambekler..Amainsanao zgubiryeteneksizli...ktiryaşayamamak!..Yoksahangib alıkboğmuşkendini;Hangiserceatlamışdamdan...!*

FyodorMihaylovicDostoyevski

Tekkişilikmiydikibuşehir,sengidincebomboşkaldı...
[OzdemirAsaf]

AnlatBakalım
...Duydumkibizibırakmayaazmediyorsunetme,Başkabiry arbaşkabirdostameylediyorsunetme...//Mevlana/

[MilanKundera]

Artıkinsanlarıtanımayacalışmaklavakitkaybetmiyoru m .Nasılolsaonlar,zamanıgelinceyaptıklarıylakendiler initanıtıyor.
[PaulAuster]

Kapınageldimvebenolmaktanvazgectim!..Sen'kimo'dey e terki..!Cunku;Kimolmamıistiyorsanoolmayageldim...
[VictorHugo]

Bunebee!Aşkmıkaldıartık.."Herkesgorduğunuseverolmu ş.Neolduğunadeğil,neverdiğinebakarolmuş".
[Y.Erdoğan]

•"Buyukadamolmanaluzumyok,sadeceadamolyeter"!
[AlfredCapus]

[M.Kundera]

"Evetαşkvαrmış.Cocukkenbirmαsαldαduymuştum.'Hα ttαb irvαrmışbiryokmuş'".
OğuzBal

.
*Bircembercizilsemerkezindeben,kenarındasen.Sendon dukcebeni;Bendo...ndukcesenigorsem..Oylebirangelse ki;Yarıcapsıfırolsa...*

OmerHayyam

"Bazendiyorumki;neolacaksoylegitsin..Sonradiyo rum; soyleyinceneolacak,susbitsin"!
[C.Sureya]

"Keşketanımasaydım"dediğimhickimseolmadıbenim. "Keş kebenitanımasına izin vermeseydim"dediklerimoldu!
[Marquez]

"Birsorunvar!aptallarınkendilerindensonderecee min, akıllılarınisedevamlışupheicindeolması".
[BertrandRussell]

Geldiğinkadardeğil,Gorunduğunkadarmutlusun.Vesakın unutma;Gittiğinkadardeğil,Hakettiğinkadarunutulurs un
//CanYucel/

"Botyadamontonemlideğil,yalnızsankışsoğukgecer "!
[VictorHugo]

Sanabiriyibirdekotuhaberimvar.İyihaber;henuzolmedi k,Kotuhaber;halayaşıyoruz.
//Cehov/

"Belkideteksorunumuz;Değiluzulmeye,uzerineduşu nmey ebiledeğmeyeninsanlarakalbim izin değmesidir".
[N.Parra]

Oylebirzamanınageldimkiyaşamın;Olumeerken,sevgiyeg ec.Yinegecikmişimbağışlasevgilim;Sevgiyeonkala,olu mebeş!
//AzizNesin/

"Herkesinanlayışderecesifarklıdır.Anlattığınhe rşey ianlamalarınıbekleme,Cunkubukarşıdakininkapasitesi nebağlıdır".
[Dylan]

İnsanınkazandığıparadandeğil,Paranınkazandığıi nsan dankork!
//NecipFazılKısakurek/

Senbildiğimgibikalmadınama,Benunuttuğungibiyimhala .
//MurathanMungan/

"Hickimsenin,zihnindenkirliayaklarıylagecmesin e izin vermemelisin".
[M.Gandhi]

"Aslında'mutluson'diyebirşeyyoktur.Cunku,Birşe yde' son'varsaoradamutlulukyoktur"!
,

Calınanherkapıhemenacılsaydı,umidin,sabrınveisteğ i nderecesianlaşılmazdı...

"Ayrılığınencokacıtanyanı;Onunyuzundenkaybetti ğini nsanlarayenidenmuhtackalmandır".
[G.Vidal]

Kucukkenaldığımdışıguzel,İcihepcurukcıkanelmalışek erlergibisin.Aranızdakitekfark;Oelmalı,Seniseel'ma lı.
//CemalSureya/

"Dışarıdakikaranlıktankorkmuyorum.Benimhoşlanm adığ ım,icimdebarınankaranlık."
ShelaghDelaney

"Birşeyinyokluğusizeacıveriyorsa,varlığısiziol dure bilir".
[C.Palahniuk]

Binsenedeokusam,"Nebiliyorsun"diyesorsalarbana"had dimi"bilirimderim...
Mevlana

Hayatseniguldurmuyorsa,Espiriyianlamadındemektir
//Cehov/

Gonulcalamazsanaşkınsazını.Neperdeyedokunneteliinc it...Eğercekemezsengulunnazını.Nedikenedokunnegulu incit...
AşıkHudai

Gerekyokhersozulafilebeyana,Birbakışbinsozederbakı ştananlayana.
//Mevlana/

"Herşeyustunegelipsenidayanamayacağınbinoktaya geti rdiğindesakınvazgecme!Cunkuorasıgidişatındeğişece ğ iyerdir".
[Mevlana-Rumi]

Elmasnasılyontulmadankusursuzolmazise;insandaacıce kmedenolgunlaşmaz..!
(Hz.Mevlana)
Ekleyen:GuzelSozlerVeMuzikDiyari

"Gevezeliğibilgi,susmayıcehaletveyapmacıklığıs anat zannedenlerdenuzağım".
[H.Cibran]

[H.Cibran]

"Gidendonmeyecekse;kalanlarındeğerinibileceksi n!Ol enleolunmuyorsaeğer;Kalanlarlayaşamayadevamedecesi n".
[Dostoyevsky]

"Varsakarşılığı,sonunadekgideceksin!amayoksaka rşıl ığı;i̇lkkavşaktandoneceksin".

"İnsanseviyorsakarşılıkgormesebileherşeydenvaz geci ponunlauğraşır,Uğraşmıyorsasevmektenvazgecmişdemek tir."
[L.Aragon]

Busααttensonrαsendefırtınαbilekopsα;bendeyαprαkoy n αmαz.
[BorisVian]

Hayatyalnızikişekildeyaşanır:"Yahicmucizeyokmuşgib i,yadaherşeybirermucizeymişgibi"..
[AlbertEinstein]

Acıcekmekozgurlukse,ozgurdukikimizde...
//HasanHuseyinKorkmazgil/

"Nedirgenclerdekibulensmerağı?Gozlerdesahteold ukta nsonra,insanneyebakıpinanmalı"?
[MuşfikKenter]

"Gidendonmeyecekse;kalanlarındeğerinibileceksi n!Ol enleolunmuyorsaeğer;Kalanlarlayaşamayadevamedecesi n".
[Dostoyevsky]

Seniokadarhayalettimki,artıkbirhayalsin.
//VictorHugo/

.
Sanırımhayalkurarkenmalzemedencalıyoruz,Cunkusure k liyıkılıyor"!

J.Chris...tophe

"Yalnızlığınsebebineo,nedebirbaşkasıdır.Sadece ulaş amayacağıbirhayalegitmeyecalışankalbin,gerceğianla masıdır".
[G.Vidal]

"Ruzgarınyonunudilediğingibideğiştiremezsin;am ayel kenleriruzgaragoreayarlayarak,istediğinlimanaulaşa bilirsin".
[ElifŞafak/BabavePic]

[H.Cibran]

.

Nietzsche".
.
"Bizaslındakarşımızdakiinsanısevmiyoruz".
Onunbizdeyarattığıduyguyu,hey...ecanı,hissiseviyor uz.
"Sevgiyideğilsevilmeyiseviyoruz.
İşteinsanbukadarbencil.."

Aşkerkeğinyaşamınınyalnızbirkısmıamakadınınbutu nva rlığıdır.
LordByron

Sevdiğinimertcesevenkişi,pervanegibiozlerateşi.“Se vipdeyanmaktankorkanın,masalanlatmaktırbutunişi”.
OmerHayyam

Sizdeolmayanmeziyetlerlesizimethedenkimsenin,Sizde olmayankotuluklerledebirgunkotuleyeceğiniunutmayın ız.

Enanlamlıyeminsozvermektir,Enbuyukintikamaffetmekt ir,Enadisozhicsevmedimdemek;Veenguzelcevapgulupgec mektir.
[VictorHugo]

"Hayatucbolumdurunyayıdeğiştireceğinisandığın,De ğişmeyeceğinianladığınvedunyanınsenideğiştirdi ğine eminolduğun".
[PaulSartre]

"İnsanlarınnekadarkotuolduklarınıgormekbenihic şaşı rtmıyor;fakatbuyuzdenhicutanmadıklarınıgoruncecok ş aşırıyorum".
[Geothe]

..
Bizimdevrimizgecti...
Sakınuzulme...
Kasvetlibirsonbaharınbaşrolundeyiza...rtık,
altıustudokulenbinlerceyapraktanikisiyizişte...
Bilirsinkiağactakuruyupduşenyaprağınyeriniyenisial ır.
Aynıyerden,aynırenkveşekildecıkar,amaaslındaaynıs ı mıdır?

[V.Hugo]

Nasibindevarsaalırsınkarıncadanbileders...Nasibind eyoksabutuncihanonuneseriLsesanaters...(Hz.Mevlana )
.
Ekleyen:isLaMiaşK

Sevdiğinkişininsanaolansevgisinianlamanicincanınıy ak.'Cunkukimsenincanıyanmadıkcasanagercekyuzunugos termez'.
//WilliamButler/

Belkideyalancıarkadaşlarınabirteşekkurborclusun,Sa nagercekdostalarınınkıymetinihatırlattıklarıicin..
//VictorHugo
/

"Kadınbirtartışmadaherzamansonsozusoyler.Busoz dens onraerkeğinsoyleyeceğiherşey;yenibirtartışmakonusu dur".

"İnsanıencokuzenşey;Ummadıklarıkişileradamolur ken, adamsandıklarınıninsanbileolamamışolmasıdır"!

"Hickimseyeguvenmiyorum"diyebirşeyyoktur!"Zama nınd ao'naguvendiğimicin,artıkkimseyeguvenmiyorum"vardı r.
.

"Unutmakvebeklemekinsanıencokacıtaneylemlerdir ;ama bunlarınnekadarsureceğinibilememekacılarınenbeteri dir"!
[J.Christophe]

"İnsanlarsevdiklerişeyiyoketmeye,dahasonradayo kett iklerişeyiyenidensevmeyevedeğervermeyemeraklıdırla r."
[DonaldWalsch]

Aramızdakisavaşnasılanlatılırşimdi...OnunyureğiFil istindi,benorayayerleşmeyecalışanbatılıcocuk...
CemalSureya

Birinsanazorlasevdiremezsinkendini,Banaguvendiyeme zsin.Obunuhissetmiyorsa,tekbirsozsoyleyebilirsin:' Senbilirsin'
//CanYucel/

Nebensanakızarım,Nedezatınzahmetedipbanakussun.Art ıkseninlebiz,Duşmanbiledeğiliz..
//NazımHikmet/

"Mutsuzluğutatmadan,hepmutluolmakistersin.Oysa nele rinsenimutsuzettiğinibilmeden,nelerlemutluolacağın ıbilemezsin".
[Freud]

Erkekulaşamadığıkadına'telefonuduymadıgaliba'derke n,Kadınulaşamadığıerkeğe,'aradığımıgoruyordaacmıyo r'der.
[PauloCoelho]

Yuzsuzdurinsanoğlukimsebilmezfendini,Kimeiyilikyap tıysanondankorukendini.
[MehmetAkifErsoy]

Herşeyinkadardeğil,değerikadarseveceksin."Cunkube k lentinnekadarcokolursa,okadarkırılırsın".
[CanYucel]
Ekleyen:SahipsizKelimeler

Uğraşamamdunumlevedunumdekilerle.Benyarınabakar ımy anımdakilerle...
[CemalSuraya]

Aşkileoynayankadınlar,bıcaklaoynayancocuklargib imu tlakakendilerinezararverirler.

Nekadarkalmakistesektebazengitmekzorundakalırız."V enekadargitmekzorundaolsakta,hepkalmaktanyanadırso lyanımız."
.

İnsanlarhileveuckağıtcılıktaokadarustalaşmışla rki, şeytanınbukonudakişohretiunutulupgitmiş.
YusufNabi

"Beklemek;Şimdihicduymayanbirine,dunyanınenguz elşa rkısınısoylemekkadaranlamsız"!
[CemAdrian]

Bilinmedikbirhuzunvaricimde,birgariplik..Anladımki ,yabenfazlayımbuşehirdeyadabirieksik!
[CanYucel]

Hicbirlokantadatekkişilkbimasabulamazsınız.Toplums iziyalnızlıktankurtarmakicingerekirseruhsağlığınız labileoynar"
[D.İskenderOver]

"İnsanlarnasılkonuşulmasıgerektiğinindersinial ırla r;amaenbuyukilim,nasılvenezamansusulmasıgerektiğin ibilmektir."
[Tolstoy]

Cehennem,insanyureğindesevgininbittiğiyerdir.!
Dostoyevski

İnsanoğlununedeptennasîbiyoksainsandeğildir.İ nsani lehayvanarasınıayıranedeptir.
Şems-iTebrizi

Hayatbenimseeğerkimsekarışamazvebiliyorumkiherkesl edostolunmaz."Aşkagelincebirkeresevdimişte,birdaha işimolmaz"
[CemalSureya]

"Eğerhayallerininyerinianılarınalmayabaşlamışs a,ya lnızlığınbaşlamışdemektir".

İnsanlarnasılkonuşulmasıgerektiğinindersinialı rlar amaenbuyukilim,nasılvenezamansusulmasıgerektiğinib ilmektir.

''Okey'debeklenensontaşgibisin.Biliyorumbeklemekle gelmezsin.Zatengelme!Cunkusengelirsenbenbiterim''
[Kucukİskender]

İkimukemmelinsanaslabirlikteolamaz.Cunkumukemm elka dın1.seferdeevetdemez,mukemmelerkekse2.şansıver mez ...
[Cehov]

"Zamanunutturmazdostlarım,sadeceuyuşturur"..

YacektiğinsıkıntılaragoregucverirTanrısana;yadaguc ununyeteceğikadarsıkıntı".
.

''Gideceğinyoldaneminsen,engeller'dinlenmenoktan'o lmaktanoteyegidemez.''
[P.Coelho]

"Aşk,birkezayaklaraltındaciğnendiktensonra,bir daha doğrulamayacakkadarnazikbircicektir".
[G.Sand]

Olmuyorsazorlama,yahayallerinkırılıryakalbin.Unutm uşgibiyap.Cunkuguzelşeyler;Onlarıhicbeklemediği nde gercekleşir.
[Marquez]

[GoreVidal]

"Eğer silmek okαdαr kolαysa,yαzılαn pek birşey yok demektir".
[GoreVidal]

Sukuteyledim,'kahrıvar'dediler.
Birazsoyledim,'zehrivar'dediler.
Sustum,'kah...rındansusuyor'dediler.
Birazkonuştum,'zehrinikusuyor'dediler.

Mevlana

Ne gariptir ki toplum olarak yureği kor olana değil de gozu kor olana acırız...

Denizi seviyorsan dalgaları seveceksin,Ucmayı istiyorsan duşmeyide bileceksin! "Korkarak yaşarsan,sadece hayatı seyredersin".
[Nietzsche]