Evet sevgili technopat kullanıcıları, bugun Windows 7 ultimate 64 bit uefi kurulumu yaptım.
Herşey guzel gitti ve kurulum tamamlanınca laptop reset attı. Turkce kurulum yapmama rağmen Starting Windows yazısı cıktı. Sonrada, "Kurulum kayıt defterini guncelleştiriyor." yazısı cıktı. Ve bilgisayar pat diye bir ses cıkartarak yeniden kendisini başlattı. Şimdide 15 dakikadır "Starting Windows" ekranında kaldı, ve hicbir ilerleme yok.

Rufusmuydu neydi o programdan Recep abinin rehber videosuna gore 8 GB "SP" marka USB 2.0 flash belleğe .iso dosyasını attım. Iso dosyasını nerden indirdiğim farkediyorsa, ozelden yardımcı olacak technopatlara yollayabilirim. Cunku yabancı sitenin link paylaşımı yasakmı, değilmi bilmiyorum.

Laptop markam: HP Destek ve Muşteri Hizmeleri'ne Başvurun | HP® Destek

Onceden Windows 8.1 64 Bit kuruluydu. Biliyorum biraz arandım . Ve CD/DVD veya USB olmadan format atabiliyordum recovery moddan (Bu ozellik UEFI'ye ozeldi galiba.). BIOS ayarlarım Default "F9" halinde.

Yeni Windows dosyası indirebilirmiyim, orası şupheli cunku elimde belli başlı cihazlar var. Onceliğimiz bu problemi cozmek olursa iyi olur cunku, şuan iPad uzerinden yazıyorum ve elimde telefon olarak LG G2 var. Bunlardan USB diske yeni dosya atamayacağıma gore, onceliğimiz bu problemi cozme olmalı.

Şimdiden yardımcı olacaklara cok cok teşekkur ederim, iyi forumlar dilerim.