Herkese merhaba. 4 gundur eski laptopuma format atmaya calışıyorum fakat bir turlu olmadı. (bilgisayar: Casper Nirvana nb 15.6)
1 tane 16 GB Toshiba USB bile yandı gitti (Rufus kullandım)
Dun 3 tane DVD aldım, ucune de Technopat'taki sabitlenmiş Windows7 isolarından indirdim, onları yazdırdım ama yine olmadı. 3 DVD de yandı. Gidip yeni DVD alacağım mecbur. DVD RW alacağım bu sefer, olana kadar yazdırıp yazdırıp silebilmek icin.

Konulardan birinde BIOS eski olduğu icin, USB'yi gormez dediklerinden dolayı yeni bir flash almadım. DVD ile formatlamaya calışıyorum o yuzden. Disk MBR bu arada.

Artık paranoya oldu ISO yazdırma programları doğru calışıyor mu calışmıyor mu onu da anlamadım. Boş DVD'yi takıp yazdırıyorum(en cok kullanılan programları denedim, PowerISO, ısoburn, cdburnerxp). BIOS'ta oncelik DVD'de zaten, en son RAM ile alakalı olabileceğini, varsa 2. RAM'i sokup (orijinal halinde 1 RAM vardı ben sonradan 2.yi taktım) tek RAM'le denemek gerektiğini okudum. Yaptım ama o da olmadı. RAM'leri tek tek olacak şekilde değiştirerek denedim olmadı. En son bir 5-6 sene once format atmıştım, şimdi de bilgisayarı gereksiz dosyalardan temizlemek icin format atayım dedim ama bir turlu olmadı. O siyah ekran geliyor, tire yanıp sonuyor sonra 2. boot seceneğine gecip yani HDD'ye, benim eski Windows'u acıyor.

Laptoptaki HDD'yi cıkartıp masaustune taksam, o diskteki C ve D'yi birleştirsem ve sonra bicimlendirip masaustu bilgisayarımdan o boş HDD'ye kursam ve yeni Windows'u, daha sonra masaustunden cıkarıp tekrar laptopa taksam bir şey olur mu?

Hatta ben bir tane ISO'yu deneme amaclı D'ye kurdum. Laptopta şu an 2 Windows 7 var; birisi benim kullandığım eski, diğeri ise yeni kurduğum. Ama ne olacağını kestiremediğim icin eski Windows'u silmek icin C diskini bicimlendirmedim, korktum. Eğer yeni Windows D diskinde olduğu icin C diskini bicimlendirmek sorun olmazsa, o zaman direkt C'yi bicimlendirip yeni Windows'u kullanmaya devam edeyim. Sorun cozulmuş olur.