Merhaba bu makaleyi yazma ve konuyu acma sebebim başlıkta belirtildiği gibi 2021 yılında halen Windows 7 kullanmak isteyenler icin hazırlandı. Malum Windows 7 kararlı ve stabil calışmasından oturu halen gunumuzde bircok sistem tarafından tercih edilebilmektedir. Benim kullanma sebebim ise eski donanımlara sahip olduğumdan dolayı donanımlarımdan daha iyi performans almak adına Windows 7 kullanmaktayım. Windows 10 kullandığımda oyunlarda takılmalar, FPS duşuşleri, sistemin kararsız ve sacma calışabilmesi gibi durumlarla karşılaştım. Ben genellikle bilgisayarımı oyun oynamak icin kullandığımdan dolayı Windows 7'yi tercih ediyorum, elbette sadece Windows 10'da oynanabilen oyunları oynayamıyorum ama o oyunlarda benim oynamak istediğim tarzda değiller zaten. Bu yuzden Windows 7'nin desteğinin kesilmesi beni ilgilendirmiyor, guvenlik acıkları gibi durumları goz onunde bulundurmadan sadece lisanslı bir Anti-Virus programı, Chrome ve Steam işimi goruyor.(W7'de halen coğu program sıkıntısız calışabilir durumda.)
Kullandığım işletim sistemi Windows 7 Home Premium X64. eğer sizlerde benim gibi 7-8 yıllık bir bilgisayar donanımına sahipseniz ve belli başlı Windows 7 de calışabilen oyunları oynuyorsanız donanımlarınızdan daha iyi performans alabilme imkanınız halen var. Aşağıda yuklemiş olan Windows 7 Home Premium X64 icin Update listesini gormektesiniz. Bu Update'leri yuklediğinizde Windows 7'yi sıkıntısız olarak kullanabilirsiniz. Ben performansa onem veren birisiyim, tum gun internet kullanabilen biri olarak Windows 7'de tum işlerimi halledebiliyorum ve oyun oynayabiliyorum. Spesifik olarak sadece bu Update'leri yuklemenizi istedim cunku hepsini yuklemek gereksiz. Yapmanız gereken tek şey Windows 7 Home Premium X64 formatını attıktan tum Update'leri kapatın, guncellemeleri manuel olarak yapmanız gerekecek.
İnternetimiz hazır ve Internet Explorer'i kullanarak Chrome indirdiysek diğer adıma geciyoruz, Microsoft Update Catalog adresinden yukarıda gormuş olduğunuz KB ile başlayan Update'leri sağdaki arama cubuğundan aratarak X64 tabanlı yazısıyla başlayan ve urunler sutununda Windows 7 yazan guncelleştirmeyi bilgisayarımıza indirip yukluyoruz, indirip yukledikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanıza gerek yok, resimde olan tum Update'leri tek tek yukleyin en son yeniden başlatırsınız, yeniden başlatma yaparken internetinizi kesin (bunu yapmanızı istedim cunku Windows Update'nin internet varken yeniden başlatma sırasında istenmeyen Update'leri arada yuklemesini istemiyoruz.)
Update'leri yuklerken sırasının bir onemi yok, bazıları yuklenmezse dert etmeyin (yuklenirken hata verebilir bunun nedeni oncesinde listedeki başka bir Update'yi istediğinden). Yeniden başlatma sonrası yuklenmeyen Update'yi yuklemeyi deneyin, yuklenmezse gerek kalmamıştır dert etmenize gerek yok. Son olarak yapmanız gerekenler bircoğunuzun bildiği gibi eksik driver kurulumları ve gerekli programları yuklemek. Gereksiz hizmetleri devre dışı bırakın, Windows Update'yi hizmetlerden tamamen kapatın ve Aero'yu kapatarak sistemden yağ gibi akıcı bir performans elde edebilirsiniz.
Herkese performanslı gunler.