Bildiğiniz uzere Microsoft'un Windows 7 desteği gectiğimiz aylarda resmi olarak kesildi. Benim gibi halen Windows 7 kullanmaktan hoşlanan veya kullanmak zorunda olanlarımız icin bir rehber hazırladım.
Bu sorunla oncelikle temiz kurulum yaptığınızda; ekran kartı driver yuklemesinden sonra karşılaşıyorsunuz. (NET Framework 4.0 yuklenemiyor vs.)
Technopat sosyalde bulduğum cozumler yetmeyince yabancı forumlara bakıp bulduğum cozumu paylaşmak istiyorum.
Windows 7'nin yeni bir kopyasını yukledikten sonra, guncellemeleri kontrol ederken Windows Update askıda kalır. Bu sorun, Windows 7'nin yeni bir kopyasının Microsoft sunucularıyla arabirim oluşturmak icin gerekli guncelleştirmelere sahip olmaması nedeniyle oluşur. Duzeltme, aşağıdaki guncellemeleri indirip yuklemektir:
Windows 7 ve Windows server 2008 R2 (KB3020369) icin nisan 2015 hizmet yığını guncelleştirmesi.
Windows 7 SP1 ve Windows server 2008 R2 SP1 (KB3172605) icin temmuz 2016 guncelleştirme toplaması.
Windows 7 icin en son Windows Update aracısı (v7.6.7600.256)
Bu guncellemeleri otomatik indiren ve kuran bir komut dosyası yazan arkadaş GitHub'da paylaşmış.
Windows Update Loop Fix; bağlantıya tıklayarak GitHub uzerinden indirebilirsiniz.
Aşağıda ise programın nasıl calıştığı yazmaktadır.
Bu komut dosyası sureci otomatikleştirmek icin yazılmıştır. Uc aşamaya ayrılmıştır:
Guncellemeleri indirir ve tum Windows Update bileşenlerini sıfırlar.
En son Windows Update aracısını yukler.
KB3020369 ve KB3172605'i yukler.
Guncelleştirmeleri kendiniz indirip yukleyebilirsiniz, ancak komut dosyasını calıştırmak, guncelleştirmeler uygulanmadan once onceki Windows Update sorunlarının temizlenmesini ve paketlerin doğru sırada yuklenmesini sağlar.
Umarım yardımcı olmuştur. Benim sorunuma ilac gibi geldi.
Tum Windows 7 fanlarına selamlar.