Selam arkadaşlar, benim sistemimi ozetlemek gerkeirse:

İntel e2140 dual core işlemci 1GB DDR2 RAM FOXCONN anakart Ati X550 series 256MB ekran kartı Seagate 160GB harddisk Windows XP Version 2014 kullanıyorum.
Arkadaşımın sistemi:

İntel pentium işlemci 512MB DDR2 RAM FOXCONN anakart Maxtor 80GB harddisk Eski 128MB bi ekran kartı Kullandığı işletim sistemi Windows 7 Ultimate
Benim derdime gelecek olursak arkadaşlar; ben 2 senedir windows xp kullanıyorum. Cok da memnunum normal kullanımda ama bildiğiniz uzere 2 3 gun sonra windows XP'ye verilen destek kesilecek. O yuzden windows 7 yuklemeye karar verdim ama bilgisayar 2 gunde coktu mavi ekran hataları vermeye başladı.
Tum suruculer gunceldi.

Arkadaşımın sistemini yukarıda belirttim, hangi parcası olursa olsun benim sistemimdeki bileşenlerden daha kotu bileşenleri var ve bu arkadaşım bu windows 7 işletim sistemini hic kasılmadan sorunsuz bir şekilde kullanıyor, sistem o kadar akıcı ve hızlı ki sanırsın SSD var bilgisayarda ama malum sistem.

Şimdi arkadaşlar bunun sebebi nedir gercekten cok merak ediyorum. Ben de windows 7'ye gecmek istiyorum ama sistemim windows 7'de aşırı kasılıyor ve donuyor (donmaması lazım) gercekten cok merak ediyorum bunun sebebini, kasam tertemiz termal macun yeni hicbir eksiğim yok ama sistemim bi pentium 4 sistem kadar olamıyor. Yardım eder ve cozum onerileri sunarsanız cok sevinirim.