Gudermes arkadaşımızın dun acmış olduğu konu uzerine bu başlığı acmış bulunmaktayım.

Bu yonetimin guzel bir avantajı var. Size gereken sadece Windows 7 yukleme DVD'si.

1. Oncelikle Windows 7 yukleyecekmiş gibi DVD'yi takın. Eğer BIOS'dan ayarı yapmadıysanız Boot onceliğini DVD surucunuze alın ve "Yukleme icin bir tuşa basınız" yazısını gorduğunuzde bir tuşa basın.

2. Karşınıza dil ve klavye duzeni secim ekranı gelecektir. İleri'ye tıklayıp diğer ekrana gecin.

3. Karşınıza gelen ekranda "Bilgisayarınızı onarın" yazan yere tıklayın.

4. Sistem Kurtarma Secenekleri bolumunde işletim sisteminizi gosterecektir. Resimdeki ayarlar secili olacak şekilde ileriye tıklayın.

5. Kurtarma aracı secin kısmından "Komut istemi" aracını secin.

6. Komut istemine regedit yazın ve enter'e basın.

7. Kayıt defteri duzenleyicisinde HKEY_LOCAL_MACHINE girdisini secin ve Dosya menusunden "Yığını yukle"ye basın.

8. Karşınıza gelen yerden DWindowsSystem32config klasorune gelip SAM dosyasını secin.

9. Anahtar adına istediğinizi girebilirsiniz. Ben test olarak yazdım.

10. Daha sonra kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE'ye girin ve yazdığınız isimdeki klasorden resimdeki yolu izleyiniz. Boylece Administrator hesabının kodunu gormuş olacaksınız.

11. Ardından USERS kısmından Administrator kısmında yazan kodla benzer ismi taşıyan klasore tıklayın.

12. F girdisine sağ tıklayıp Değiştir'i secin.

13. Resimde gosterilen satırdaki yer 11 ise 10'a değiştirin. 15 ise 14'e değiştirin. Eğer kendiliğinden 10 veya 14 ise ek bir şey yapmanıza gerek yok. Tamam deyin.

14. İsmini yazdığınız klasoru secin ve Dosya menusunden Yığını Kaldır'a tıklayın.

15. Aracları kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

16. Gorulduğu gibi var olan hesapların yanında Administrator hesabı acıldı. Bu hesaptan giriş yapınız.

17. Denetim Masası-Kullanıcı Hesapları kısmından diğer hesaplarla ilgili istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. İster parolaları kaldırın ister değiştirin.

NOT : Bu işlemi yaptığınızda resimdeki uyarıda belirtildiği gibi o hesaba ait şifreli verileri kaybedeceksiniz.

Bu yazı Yonetici parolasını unutup zor zamanlar gecirenler icin hazırlanmıştır. Başka işlemler icin kullanılmaması dileğiyle