Arkadaşlar benim sorum biraz karışık. 6 calışana ait haftanın 5 gununde calıştıkları saatleri sayfada tarihlerin altına denk gelecek şekilde yerleştirmek istiyorum.
Sayfanın ust tarafında 6 kişinin isimleri alt alta satırlarda orneğin A1:A6 hucrelerinde yer alacak, karşılarındada her isim icin haftanın 5 gunune ait 5 ayrı saat sayısı girilmiş olacak(orneğin 1. isime ait saatler B1:F1 hucrelerinde, 2. isime ait saatler B2:F2 hucrelerinde olacak) Sayfanın ust tarafında saat sayılarını iceren bu 5'li hucre gruplarını sayfanın alt tarafında oluşturduğum tek satırlık takvime gunler doğru denk gelecek ve hafta sonları boş kalacak şekilde excelin yapıştırmasını istiyorum, yani 5 gune ait saat sayılarını excel aynı sayfada benim oluşturduğum takvime hafta hafta yerleştirecek. Fakat her ayda Pzt. Salı Crş. Prş Cu. gunleri ayın farklı tarihlerine denk geldiğinden aydan aya excelin bu 5'li grupları takvimin farklı yerlerine yerleştirmesi gerekiyor. Yani formul sonucu girilen her ay değerine gore aynı satırda farklı hucrelerde bulunması gerekiyor, formulun bulunması gereken hucreler girilen her ay değerine gore değişiyor.
Formulun sonucunu formulun bulunduğu hucreye değil başka bir hucreye gondermesini sağlamanın bir yolu varmıdır. Bu şekilde formulu sabit bir hucreye yazıp sonucunu girilen ay değerine gore farklı hucrelere gondermesini sağlayabilirim. Bunun bir yolu varmıdır acaba?
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Sistem & Ofis Programları
- Formul sonucunu formulun bulunduğu hucreye değil başka bir hucreye gonderme