Yaklaşık 10 gun once Steam'den Cities XL 2011 oyununu satın aldım. Oyunu sorunsuz bir şekilde indirdikten sonra acmak icin Play butonuna bastığımda, oyunu ilk defa calıştırdığım icin, Steam her zamanki gibi DirectX,, Microsoft Visual C++ gibi guncellemeler yapmak istedi ama bu sırada bir hata verdi. Daha sonra oyunu acmaya calışınca hep 'This game is currently unavailible. Please try again at another time.' hatası aldım. Oyunun yuklu olduğu klasorden Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable yuklemesini yapmaya calıştığımda yukleme yuzde 95 kadar ilerliyor, hata veriyor ve yukleme başarısız oluyor. Oyunun acılmamasının Microsoft Visual C++ yazılımının yuklenmemesinden kaynaklandığını duşundum. Denetim masasından baktım ve bilgisayarımda dort tane farklı Microsoft Visual 2005 C++ versiyonu olduğunu gordum hepsini sildim. Oyun klasorunden Microsoft Visual C++ 2005 yazılımını yeniden yuklemeyi denedim ama yine aynı hatayı verdi. Şu anda bilgisayarımda Microsoft Visual C++ 2005' in hicbir surumu yok. Windows 7 64bit kullanıyorum.
Genişletmek icin tıkla...
Oncelikle Windows'un butun guncelleştirmeleri almış olduğunda emin ol. Yuklenecek guncelleştirme varsa mutlaka yukle. Bu sorun genelde Windows Installer ile ilgili bir sorun varsa olabiliyor.
Başlat>Calıştır>sfc /scannow komutuyla Windows dosyalarında sorun olup olmadığını kontrol et. Bu adresteki aracı indirip guncelleştirme konusunda hata olup olmadığını kontrol et: http://go.microsoft.com/?linkid=9643523. Başlat menusunu ac ve arama kutucuğuna "%temp%" yaz. Acılan klasorun iceriğini komple sil. Silinmeyen dosyalar olabilir, bunları yoksayabilirsin.
Anti-Virus yazılımınızı devre dışı bırak ve Visual C++ 2005 kurulumunu yonetici olarak calıştır. Sistem Guncelleştirme Hazırlık Aracı'nı indirip calıştır. Başlat menusunu ac ve arama kutucuğuna cmd yaz. Cıkan sonuca sağ tıklayıp yonetici olarak calıştır de. Şimdi bu komutu gir ve Enter'a bas: “fsutil resource setautoreset true C:”.
Windows Update yapamıyorsan Windows Update bileşenlerini sıfırla. Bu işlem icin gerekli olan sıfırlama aracını http://go.microsoft.com/?linkid=9665683 adresinden indirip calıştır. Son olarak bu guncelleştirmeyi yukle: Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update. Tum bunları yaptıktan sonra oyunun sorunsuz bir bicimde calışması gerek.