ABD merkezli teknoloji devi Google ile GPU sektorunun kralı NVIDIA, yapay zek teknolojilerinin muşterilere daha kolay ulaşabilmesi icin yeni bir iş birliği yaptı. Cok yonlu iş birliği, ozellikle de kurumsal geliştiricilerin işine yarayacak. Cunku sunulacak avantajlarla super bilgisayarlara ihtiyac duyacak geliştiricilerin, Google ve NVIDIA'ya ait sistemleri kullanmaları sağlanacak.
NVIDIA ile Google tarafından yapılan calışmalar sonucunda, yeni bir yapay zek altyapısı ve bir yazılım oluşturuldu. Yeni sistem, geliştiricilerin Google Cloud aracılığıyla ozel yapay zek modelleri geliştirmelerini ve bunları dağıtmalarını sağlayacak. NVIDIA tarafından geliştirilen donanımlar, tum bu surec icin yonetici olacak. Artık muşteriler, Google DeepMind gibi Google'ın yapay zek ekiplerinin kullandığı sistemlere ulaşabilecekler.
Yapay zek odaklı aracların sayısında patlama yaşanacak
Google, devasa dil modellerinin geliştirilebilmesi icin PaxML olarak isimlendirdiği bir framework kullanıyor. İşte bu framework, artık NVIDIA'nın hızlandırılmış yapay zek teknolojileri ile optimize edildi. Şirketin A100 ve H100 gibi GPU'ları, artık PaxML uzerinden geliştirilen yapay zek dil modellerini hızlıca algılayıp, calışmaya başlayacak. NVIDIA H100 destekli Google Cloud A3 isimli sanal makineler, Google Cloud ile tum geliştiricilere sunulacak. Ayrıca Google'ın yapay zek geliştirme platformu Vertex AI de NVIDIA H100 destekli olacak.
Google ile NVIDIA arasındaki iş birliğinin kapsamı bunlardan ibaret değil. NVIDIA'nın super bilgisayar sistemi DGX GH200, artık Google Cloud muşterilerinin erişiminde olacak. DGX Cloud ile entegre calışacak sistem, bir web sayfası uzerinden yapay zek teknolojileri geliştirilmesini sağlayacak. Kurumsal geliştiriciler, isterlerse NVIDIA AI Enterprise sistemine de Google Cloud aracılığıyla ulaşabilecekler. Ayrıca Google Cloud, daha cok yapay zek destekli ses ve goruntu işlemlerinde tercih edilen NVIDIA L4 GPU'lar icin de destek verecek. L4 GPU'ların, benzerlerine kıyasla yuzde 99 verimli olduğunu ve 120 kata kadar yuksek performans sunabileceklerini belirtelim.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma