Oncelikle iyi gunler.

Win 8.1 UEFI kurulumu yaptım(ve ya sanıyorum). UEFI şeklinde hızlı acılıyor diye UEFI yaptım ama hızında pek fazla bir şey değişmedi. Yine Samsung simgesi geliyor(altında f2:setup , f4:recovery şeklinde olan ekran). Toplamda 50 sn. civarında acılıyor(ki vazgectiğim win 7 de aynı surede acılıyordu). Gorduğum UEFI'li PC'lere gore yavaş bayağı şu an.

Samsung NP-305E5A-S02TR AMD A6-3420M işlemci AMD HD6470M 1 GB ekran kartı(guc tasarruflu kart da var) HDD 500 GB 6 GB Ram
Satın alalı 2 sene oldu

Kurulum işlemleri şoyle:
İşlemler>> Windows 8 -UEFI Modunda- Temiz Kurulum (Format) enpedi-Windows 8 ile yapıldı.
Windows'da Recep beyin yazdığı şu konudan>> https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html
Windows'u USB'den UEFI olarak format atabilecek şekilde ayarladım>> Windows 8: UEFI Kurulum icin Onyuklenebilir USB Flash Surucu Hazırlamak enpedi-Windows 8 buradakiyle bire bir yapıldı.

Sıkıntılı olduğunu duşunduğum işlemler ve bazı bilgiler şoyle:
Disk yonetimdeki bolumler(1 adet hdd mevcut)
300mb - kurtarma bolumu
100mb - EFI sistem bolumu
C - windows
D - yeni birim

Kurulumdan once BIOS'u varsayılana cevirip, UEFI ayarını enabled yaptım. Fast boot gibi bir ayar goremediğimden başka bir ayar yapmadım. USB'nin başında UEFI yazılı olanını bayağı bir secmedi. Şoyle BIOS'da exit kısmından sectim. Ekran yeniledi ama bir şey olmadı. Yine exit kısmındaydı ekran. Aynısı boot menusu icin de gecerli. Bir kac restartın ardından UEFI'li olan secildi.

Diskin ozelliklerinde gpt olduğu yazıyor. Buyuk ihtimal UEFI olarak secmeme rağmen, UEFI olarak boot yapmadı. BIOS ayarlarından dolayı olabilir sıkıntı. İnternette bulamadım bir cozum. BIOS guncellemesi yok. Samsung'un sitesindeki ile aynı surumdeyim.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkurler.