Genel itibariyle bakıldığında mobil uygulamalar, gunluk hayatımızın bir parcası haline donuştu. Gunumuzde bankacılık sektorunden eğlence hayatına, sosyal medyadan alışverişe kadar akla gelebilecek her turlu alana mobil aygıtlar damgasını vurmaya başladı. Ozellikle de koronavirusu pandemisi sonrasında dunyada alışveriş ile iletişim ve diğer pek cok işlem artık dijital mecralarda gercekleştirilmeye başlandı. Boyle olması ise mobil uygulamaların cok daha onem kazanmasına neden oldu.
Mobil bir uygulama geliştirerek sanal mağazalardaki yerinizi almak istiyorsanız o halde mobil uygulama geliştirmek acısından iki alternatif onunuzde bulunacak. Native tipi mobil uygulamalar ile hybrid mobil uygulamalar.
Hybrid Mobil Uygulama Hibrit mobil uygulama, mobil tabanı bir şekilde geliştirilen uygulamaların web bileşenlerini kullanmak suretiyle arayuzunu goruntuleyen uygulama ceşididir. Birden fazla mobil işletim sistemi uzerinde faaliyet gosterir. Bir tek kod uzerinde yurutulmekte olan platformlarda etkileşimi sağlayan en temel uygulamadır.
Bir hybrid uygulaması; JavaScript, CSS aracılığı ile meydana getirilir. Weblew biciminde isimlendirilen bir tarayıcı aracılığı ile aktif hale getirilir. Uygulamalar, duşuk ve hızlı maliyetli bir surec ile kullanıcıların karşısına cıkarken, native mobil uygulamalarda ise bir tek işletim sistemine uygulama yazma ihtiyacı doğurmaz. Hazırlanan kalıbın değişik sistemlere uyarlanması boylelikle mumkun hale gelmektedir. Hybrid uygulamalarda ise duşuk ve hızlı maliyet soz konusudur.
Hybrid Mobil Uygulamanın Tercih Edilme Sebebi Nedir? Artık gunumuzde mobil uygulamalar, dijital platformların cok onemli bir parcası haline donuştu. Bir tek uygulama ile milyonlarca dolarlık gelirim kazanılması da mumkun hale geldi. Ozellikle de kuresel capta bulunan uygulamalar, cok daha fazlasını kazandıracak ceşitli alternatiflere sahiptir.
Zaman sınırı bulunan ve hızlı aksiyon gerektiren ceşitli işlerde hybrid mobil uygulamalar, en kaliteli cozum uretir. Oldukca hızlı bir bicimde hazır hale getirilen hybrid mobil uygulama ile uygulama mağazalarında hızlı bir şekilde yer alınabilir. Boyle olması halinde rekabet acısından on plana cıkma ve duşuk maliyet avantajı sağlar.
Hybrid Mobil Uygulamanın Avantajları Nelerdir? Hedef cihazların ozelliklerinden yararlanmak oldukca basit bir kod haline donuşuyor. Değişik işletim sistemlerine has yazılan kodlar yerine sadece bir tek kod temeline dayanan uygulamalar uzerinde calışır. Boylelikle guncelleştirme ve yonetim işlemleri cok basit bir hale gelir.
Hem Android hemde iOS işletim sistemlerinde aynı anda uyum sağlama ozelliği taşır.
Hybrid uygulamalar, hızlı bir şekilde ozellik sunduğu kadar aynı şekilde duşuk maliyeti bir surec doğuruyor. Native uygulamalar acısından gecerli olan her işletim sistemine has kodlama yerine yalnızca uyarlamak yetiyor,
Hybrid mobil uygulamalar, esasında html-css ya da JavaScript ile ortaya cıkmıştır. Hazırlanan temel uygulama perspektifini butun işletim sistemlerinde uygulamak mumkun hale geliyor.
Hybrid Mobil Uygulamaların Dezavantajları Nelerdir? Hybrid mobil uygulamaların kullanıcı deneyimi, native uygulamalarda olduğu kadar iyi değildir. Ozellikle de ceşitli oyun uygulamalarında problem yaratabilir.
Hybrid mobil uygulamalarda arayuzunu goruntulenmesi acısından webeiew bileşenlerin mevcuttur. Bu bileşen ise JavaScript kodunu da faaliyete gecirir. Bu nedenle performansı bazı durumlarda yeterli gelmeyebilir.
Hybrid mobil uygulamaların avantajları olduğu kadar dezavantajlarının olduğunu zaten makalemizin başında soylemiştik. Bu uygulamaların genel itibari ile performans başta olmak uzere uygulamadan beklentiye bağlı bir şekilde değişiklik gosterebilir. Uygulamanın kullanım kapasitesi ve performansı da kullanım alanı ve kullanım bicimine gore değişiklik gosterebilir.
Eğer ki mobil bir uygulama geliştirmek ve de sanal mağazalardaki yerinizi almak istiyorsanız o halde onunuzde bulunan 2 yontemi de mukemmel bir şekilde kullanmanız gerekecektir. Mobil uygulamalar, karma veya melez biciminde ifade edilen hybrid mobil sistemler şeklinde geliştirilmiştir. Boyle uygulamalara melez ya da karma hale donmesinin esas sebebi ise genel uygulama mantığı perspektifinde yuklenmesine rağmen icerisinde bir ve uygulamasının acılmasıdır. Boyle uygulamalar esasında html CSS veya JavaScript aracılığı ile geliştirilmiştir. Esasında ve diğer biciminde isimlendirilen bir tarayıcı aracılığı ile aktif hale donuşturulur. Genel itibariyle beklentilerin cok daha duşuk olduğu, cok daha hızlı tuketimi odaklı ve aciliyet gerektiren durumlarda kullanım avantajı sunar. Zaman problemi yaşayan pek cok kullanıcı, sanal mağazalarda hızlı bir bicimde bulunmak adına hybrid mobil uygulamalara pratik bir şekilde yonelebiliyor.
Hybrid Mobil Uygulamalar Guvenli Midir? Eksiksiz ve kaliteli bir bicimde yazılımı gercekleştirilen hybrid uygulamalar acısından guvenli olduğunu soylememiz mumkundur. Yani buradaki risk faktoru esasında diğer mobil uygulamalarda olduğu gibi duz. Fakat kodlama işlemlerinin sağlıklı bir bicimde oluşturulması gerektiğinin unutulmaması gerekir.