Kali Linux Virtualbox Kurulum adımlarını sizler icin hazırladık. Bu makale sayesinde Virtualbox ile Kali Linux Kurulumu Nasıl Yapılır? Sorusunun cevabını oğrenmiş ve Kali Linux işletim sisteminizi sorunsuz olarak kurmuş olacaksınız. Dilerseniz hemen aşağıdaki videoyu kullanarak kurulum işleminizi sorunsuz şekilde gercekleştirebilirsiniz.
VirtualBox ’a Kali Linux Kurulumu Videolu Anlatım Virtualbox Nasıl Kurulur Virtualbox kurulumu oldukca basit ve hızlıdır. kurulum adımlarını sizler icin aşağıda sıraladık.
Virtualbox Kurulum Adımları;
“virtualbox.org/wiki/Downloads” adresini tarayıcınızı link kısmına yapıştırın ve “Enter” tuşuna basın. Karşınıza Cıkan Seceneklerden “Windows Hosts” seceneğine tıkladığınızda Virtualbox kurulum dosyası otomatik olarak cihazınıza inecektir. İnen kur dosyasını yonetici olarak calıştırın ve karşınıza cıkan aşamaları ileri butonlarına basarak ilerletin. Virtualbox kurulumu bitmeden program kurucu bilgisayarınıza bazı suruculer kurmak isteyecektir onaylayarak kurmasına izin verin. Kali Linux Virtualbox Kurulum Adımları Tıpkı Virtualbox sanal makine programımızı kurduğumuz gibi Kali Linux işletim sistemimizi de aşağıdaki adımları takip ederek Virtualbox uzerine Kali Linux kurulumu yapacağız.
Image Dosyasını Hazırlamak “kali.org/get-kali/#kali-virtual-machines” adresinden Virtualbox yazan image dosyasını bilgisayarınıza indirin. Ardından indirmiş olduğunuz image dosyasını bir klasor icine atın.

Virtualbox ’a Kali Linux ’u Kurmak Virtualbox sanal makine programınızı acın ve ust taraftaki menuden “İce Aktar” seceneğini secin. Ornek gorsel aşağıdadır.

Ardından karşınıza cıkan pencerede “Dosya” yazan bolumun en sağındaki klasor ikonuna tıklayın ve indirmiş olduğunuz image dosyasını secin ve “İleri” yazan butona tıklayın. Ornek gorsel aşağıdadır.

Akabinde cihaz ayarları kısmında herhangi bir değişiklik yapmadan en aşağıda bulunan “İce Aktar” butonuna tıklayın. Ornek gorsel aşağıdadır.

Son olarak karşınıza kurulum ilerleme barı gelecektir. Bu barın tamamen yuklenmesini bekleyin. Ornek gorsel aşağıdadır.

Devamında soldaki menuden ice aktarmış olduğunuz Kali Linux surumunu secin ve usteki menuden “Başlat” butonuna tıklayın. Ornek gorsel aşağıdadır.

Kali Linux İşletim Sisteminin Şifresi Nedir? Kali Linux işletim sisteminiz acıldığında şifre olarak, Kullanıcı adı: “kali”, Şifre ise: “kali” olarak girin. Fakat kali deki “i” harfini yazarken giriş ekranında klavyenizdeki “ı” harfini kullanın. Cunku giriş ekranında dil tercihleriniz ayarlanmış olarak gelmez bu yuzden İngilizce klavye kullanıyormuş gibi yazmalısınız. Ornek gorsel aşağıdadır.