Bu makalemizde Google haritalar seo calışmaları ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bu calışmaların uygulanması halinde Google haritalarda performansınızda zaman icinde iyileşmeler goreceksiniz. Google arama motorunda standart sıralamalar kadar harita neticeleri de buyuk bir oneme sahiptir. Google haritalarda ‘benim işletmem ’ uygulaması kullanılarak ust sıralara cıkılabilir ve potansiyel muşterilerinize ulaşabilirsiniz. Boyle bir durumda Google arama motoru ile Yandex arama motoru gibi arama motorlarının haritada seo calışmalarının cok daha onemli olduğunu soylememiz gerekiyor.
Google Harita SEO İle Yerel Sıralamanızı Nasıl Yukseltirsiniz? Yerel aşama sonucları, işletmenin adresi veya işletmelere yakın yerleri arayan kullanıcılara gorulmektedir. Google arama motoru ile diğer arama motorlarında gercekleştirilen aramalarda buyuk olasılık ile arama gercekleştirilen konuma yakın yerel neticeler listelenir. Fakat her zaman bu durum boyle değildir. Ornek verilmesinde fayda vardır ki Google arama motorunda kebapcı biciminde yapılan bir arama daha yakınınızdaki neticeler gosteriliyor.
Google Haritalarda Bilgilerinizi Guncelleştirin Mal ya da hizmet uretim ya da satışını gercekleştiren işletmenizin Google harita sonuclarında yer alması acısından ozellikle de bolgesel arama sonucları icin ‘Google benim işletmem ’ bilgilerini iyileştirmeniz gerekir. Google benim işletmem uygulamasındaki alanları doğru bir bicimde doldurmak suretiyle aramalarda ust sıralardaki yerinizi alabilirsiniz.
Google Harita SEO Calışmaları İcin Neler Yapılabilir? Google arama motoru uzerinde gercekleştirilen butun aramalarda kullanıcı deyimleri on plana cıkar. Bu sebeple arama neticeleri değen ilgili neticelere geri verilir. İşletme adı başta olmak uzere adresi ile telefon bilgileri, calışma saatleri ile işletme ile ilgili ayrıntılar, resimleri ile hizmetler Google arama motoru sonuclarında ortaya cıkar.
Konum Doğrulama İşlemlerinin Yapılması Mal ya da hizmet uretim ya da satışını gercekleştiren işletmenizin Google arama motoru tarafından doğrulanması oldukca onemlidir. Google haritalarda ust sıralara yukselmek istiyorsanız o halde işletme konumunu doğrulamanız gerekir. Konum doğrulamak amacıyla oncelikli olarak ‘Google benim işletmem ’ uygulamasında işletmenin oluşturulması, giriş yapılması, acık adresin yazılması ve daha sonrasında ilerlemek gerekir. İşletmenizin olduğu bolume kırmızı bicimde konum acısından işaret koymanız gerekecektir. İşletmek kategorisi secimini yapınız ve daha sonrasında işletmenizin telefon numarası ile web sitesini yazdıktan sonra doğrulama işlemleri acısından ilerlemeye devam ediniz.
Calışma Saatlerini Doğru Bir Şekilde Doldurunuz Google arama motorunda ya da haritalarda ilk sayfalarda bulunmak istiyorsanız o halde işletmenizin calışma saatlerini doğru bir şekilde girmeniz gerekir. Calışma gunlerini ve tatillerini, varsa eğer ozel calışma saat ya da bilgilerini girmek suretiyle potansiyel muşterilerinize ulaşma imkÂnına sahip olabilirsiniz. Muşterilerinize ne zaman acık olduğunuzu ve işletmenizi hangi gun ve hangi saatlerde ziyaret etmeleri acısından vermenizde fayda olacaktır.
Yorum Yaptırıp Cevap Alabilirsiniz Potansiyel muşteri kitlenizin işletmeniz den alışveriş yapması veya ziyaret etmeleri acısından kullanıcı yorumları oldukca onemlidir. Bu sebeple sizinle alışverişten memnun kalan muşterilerinize Google haritalar uzerinden yorum yaptırın. Yorumun yapılması genel itibariyle sizin vermiş olduğunuz hizmet ile alakalı bilgileri icereceği icin sizde boylelikle kullanıcı ya da ziyaretci yorumlarına bakarak işletmeniz ile ilgili eksikliklerinizi giderebilirsiniz. Muşterilerinizin olumlu yorum yapması acısından kampanyalar duzenleyerek onları teşvik edebilirsiniz. Fakat bunu Google arama motoru politikalarına aykırı bir şekilde yapmamız gerekir.
Google Benim İşletmem Hesabınıza Gorsel Ekleyin Google haritalar bolumunde sıralama almanız ile acıklamaların artış gostermesi acısından ilgi cekici ve doğru resimler eklemeniz gerekir. Mal ya da hizmetlerinizi cok iyi bir şekilde dile getiren kaliteli fotoğraflar, sizi cok iyi anlatacaktır. Diğer taraftan urununuz veya hizmetiniz acısından yayınları paylaşabilirsiniz. Bu yayınlar ile daha guncel kalmanız mumkun olacaktır ve daha cok goruntuleme alacaksınız. Guncel kalmak Google seo calışmaları acısından oldukca onemli bir sıralama faktorudur.
Google Haritalarda Sıralama Faktorleri Neler? Google arama motorundaki sonuclarda en onemli faktor alaka duzeyi değil. ‘Google benim işletmem ’ uygulamasında bulunan bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak Google tarafından işletmeniz ile ilgili cok daha fazla bilgi edinilmesini sağlayabilirsiniz. Uzaklık, kullanıcıların Google arama motorundaki arama sonuclarında alaka duzeyinden sonraki en onemli faktor uzaklıktır. Arama gercekleştirildiğinde kullanıcı, konum belirtilmediği takdirde mesafe olcmek amacıyla kullanıcılarının bulunduğu konum baz alınacak ve hesaplama bu şekilde yapılacak. Onem, mal ya da hizmet uretimi ya da satış işlemlerini gercekleştiren bir işletme her ne kadar da biliniyorsa ne kadar buyuk bir marka değerine sahip olsa da o kadar oneme sahip olacaktır. Boylelikle Google arama motorundaki arama sonucları acısından değil gercek dunyada da boyle değil. Ornek verilmesinde fayda olacaktır ki buyuk oteller başta olmak uzere muzeler, devlet kurumları ile universiteler, giyim markaları ile restaurantlar yine aynı şekilde arama sonuclarında buyuk bir oneme sahiptir.