En İyi İcerik Yonetim Sistemleri ve SEO: Arama motoru optimizasyonunun (SEO) onemi web geliştiricisi ve iş dunyası tarafından tam anlamıyla anlaşılmadan once, İcerik Yonetim Sistemleri (CMS), şirketlerin buyuk ve kucuk olcekli web sitelerini kolayca oluşturup guncellemelerine yardımcı olmak icin icat edilmiştir. Sonuc olarak, gunumuzde kullanımda olan ve sitenizi arama motorlarında sıralamaya engel olan veya tamamen engelleyen bircok icerik yonetim sistemi vardır. Bu yazımızda bu konuya dair bilgilerimizi paylaşacağız.
İcerik Yonetim Sistemi nedir? Bir icerik yonetim sistemi, bir kullanıcının HTML ve CSS kaynak kodu dosyalarını duzenlemeye gerek kalmadan bir web sitesi oluşturmasına izin veren bir web programıdır. Ortak CMS uygulamaları şunları icerir: ozel CMS programları, site oluşturucuları, standart şablon siteleri, cevrimici mağazalar ve bloglar.
CMS avantajları: Coklu editorler bir web sitesine katkıda bulunabilir. Sık sık malzeme eklenmesine izin verir. Hızlı dağıtım. E-ticaret, bloglar, portallar, wiki ’ler icin gelişmiş işlevsellik. Acık kaynak CMS ’ler ucretsiz veya duşuk maliyetlidir ve birden fazla barındırma sağlayıcısı tarafından desteklenebilir. CMS dezavantajları: HTML kaynak kodunu duzenlemede olası kısıtlamalar. Web standartlarına uymayabilir. Tasarım sınırlamaları getirebilir. Tescilli CMS ’ler, başka bir barındırma sağlayıcısına veya geliştiricisine geciş yapmanızı onler. En İyi İcerik Yonetim Sistemleri Aşağıdaki sistemler acık kaynaklıdır, buyuk geliştirme topluluklarına sahiptir ve doğru şekilde yapılandırılmışlarsa iyi bir SEO performansı sağlarlar.
WordPress bir blog aracı ve yayın platformudur. WordPress, statik sayfaları veya bir makale akışı yayınlayabilir. Alışveriş sepetleri de dahil olmak uzere WordPress ’i genişletmek icin cok ceşitli moduller mevcuttur. Joomla populer bir acık kaynak kodlu icerik yonetim sistemidir. Alışveriş sepeti modulleri, e-ticaret ozelliklerine ihtiyac duyan siteler icin Joomla ’ya eklenebilir. Drupal, Joomla ’nın daha gelişmiş bir surumudur. Genellikle buyuk siteler, ozellikle cevrimici topluluklar icin kullanılır. Dot Net Nuke bir Windows .NET icerik yonetim sistemidir. DNN bazen arama motorları tarafından kolayca belirlenemeyen bir menu sistemi ile gelir, ancak bu SEO dostu CSS HouseMenu ile değiştirilebilir . MediaWiki bir Wikipedia urunudur ve doğal olarak SEO dostu ve tam standartlara uygundur.