Herkese merhaba.

Bilgisayarım: MSI GE60-213XTR Laptop Sistem: Windows 8.1 (Etkinleştirme KMSpico ile yapılmıştır.) CPU: İntel Core i5-3210M VGA: Nvidia GeForce GT 650M / 2 GB GDDR5 RAM: DDRIII 8GB HDD: 750 GB 7200RPM
Windows 7'den Windows 8'e gectim ve bilgisayarım ortalama 8 saniyede acılıyordu. Sonra Windows 8.1'e gectim ve aynı şekilde 7-8 sn de acılıyordu. Ertesi gun bilgisayarı actığımda acılması yaklaşık 45 sn'yi buldu. Daha sonra bu sure ortalama 50 sn'ye kadar cıktı. Şu an 50 sn civarında acılıyor (52-54sn). Bu sure gercekten cok uzun, hele ki bu işletim sistemine gore. 20-25 sn de acılsa sorun etmem kesinlikle ancak 50 sn'yi aşınca gercekten insanın canı sıkılıyor bu duruma.

Oncelikle denediğim cozumler:
1- Tum guncellemeleri yaptım, en guncel halindedir şu an bilgisayar (kendi sitesinden indirdim hepsini).
2- Acılışta Bios ayarlarında onceliğin Hdd olup olmadığını kontrol ettim (Hdd'deydi ve ben her ihtimale karşı Dvd surucu de Dvd olup olmadığını kontrol ettim, Usbler de herhangi bir şey takılı değildi).
3- Guc seceneğinden "Hızlı Başlatma" seceneğini denedim. Bu konuda bir cok farklı goruş var. Kimisi bu seceneğin kapatılması gerektiğini ve kapatınca duzeldiğini, kimisi ise bu seceneğin aktif olması gerektiğini soyluyor. Her ikisini de denedim. Bir arkadaş bu konuda şunu onermiş. İlk once hızlı başlat seceneği işaretli olur, siz bunu işaretini kaldırın kaydedin bilgisayarınızı yeniden başlatın ve acıldıktan sonra tekrar bu hızlı başlatma seceneğini aktif edin. Tekrar kaydedin sorun duzelecektir, yazmış. Bunu da denedim bu da bir işe yaramadı maalesef.
4- Kapatma seceneği olarak alt+f4 yontemi kullanırsam bu sorunun cozuleceği yazılmış. Bunu da denedim bu da olmadı malesef.

Bilgisayar acılırken ilk guc duğmesine bastığımda 10 sn kadar Bios seceneklerin de bekliyor (yani biosa girmek icin DEL basın F8 basın gibi o menu). Ardından daha Windows logosu gelmeden siyah bir ekran cıkıyor (bu siyah ekran hani format atarken dvd yi takıyoruz da 'kurulumu başlatmak icin bir tuşa basın' yazısının geldiği siyah ekran varya işte o siyah ekran bu, bazılarının Windows logosundan sonra siyah ekranda bekleme oluyormuş ondan yazdım). Burada 30 sn kadar bekliyor ardından Windows logosu geliyor. 10-12 sn kadar sonra Windows menusunde oluyor bilgisayar. Ben de bilgisayar acıldığında gec toparlanma yok. Yani programlar gec geliyormuş galiba bazı kişilerin. Ben de o sorun yok, sadece gec acılma var.

Biliyorum bu sorun hakkında bir cok konu acıldı ve %95 ini inceledim ama bir cozum bulamadım. Bu konuların hemen hemen hepsi cozum bulamadan yarım kalmış. Bu konuda inşallah bir cozum buluruz ve diğer arkadaşlara da yardımımız dokunur. Değerli yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkur ediyorum.