Etkili tanıtım yazısı hazırlama SEO calışmaları arasında oldukca etkili bir yontemdir. Zira bu yontemle birlikte kullanıcılar hem faydalanırken hem de sitelerin tıklanma oranları artmaktadır. Ancak tanıtım yazısı hazırlamak icin de belirli usul ve yontemler vardır. Eğer bu usul ve yontemlere uyulmaz ise hazırlanan tanıtım yazıları fayda vermek yerine zarar verebilir ve neticede Google sıralamalarında sıra kaybetmeye neden olabilir.
Bu sebeple bizler bu yazımızda sizlere etkin tanıtım yazısı hazırlama hakkında detaylı bir acıklamada bulunacağız. Bu sayede sizler de etkili bir tanıtım yazısı hazırlayabilir ve Google sıralamalarında tırmanışa gecebilirsiniz.
Dili Doğru Kullanmak Google bir robot olsa da dil kurallarını bizden daha iyi bilmektedir. Bu kapsamda metin hazırlarken dil kurallarına riayet etmek gereklidir. Aksi takdirde Google bunun farkına varıp sıralama duşuşu yapabilir. Google, dili etkin ve doğru bir şekilde kullanan sitelerin sıralamalarını da artırmaktadır.
Backlink ve Tanıtım Yazısı Oncelikle tanıtım yazılarında sitenize backlink gondermeniz zaman zaman soz konusu olabilir. Ancak bu gonderme surekli olarak yapılır ise bu durum Google tarafından olumlu karşılanmamaktadır. Dolayısıyla başka sitelerden, tabi bu sitelerin de kaliteli olması gerekir, kaliteli backlink almak daha fazla onemlidir.
Ozgunluk Sitenizde yer alan metinlerin size has olması başka hicbir yerde yer almaması gerekmektedir. Aksi takdirde intihal yapmış olursunuz. Bu durumun hukuki sonucları olabileceği gibi Google tarafından da cezalandırmalar olabilir. Bu sebeple makalenizde yer alan her cumlenin ozgun olması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda bu mumkun olmayabilir. Ornek olarak vermek gerekirse haber sitelerinde kişilerin yaptığı acıklamalar birebir verilmek zorundadır veyahut da yabancı bir metnin cevirisi uc aşağı beş yukarı aynı şeyleri icerebilir. İşte bu gibi durumlarda alıntı yapmak mazur gorulebilir.
Fotoğraf Paylaşımı Tanıtım yazıları icerisinde tanıtımı yapılan urunlerin fotoğraflarının yer alması oldukca onemlidir. Zira bu şekilde muşterilerin zihninde fikir oluşması daha kolay olmaktadır. Ancak fotoğraf paylaşılmasında dikkat edilmesi gereken bir durum daha vardır. O da paylaşılan fotoğrafın internetten temin edilmemesidir. Zira bu durum Google tarafından tespit edilebilmekte ve bunun karşılığında cezalandırma işlemleri yapılmaktadır. Bu durumda yapılması gereken, fotoğrafın site sahibi tarafından cekilerek siteye yuklenmesidir.