Selam arkadaşlar uzun bir suredir windows 7 kullanmaktaydım 2 3 gun once windows 8'e gectim. Sistemi ilk kurduğumda, daha taze iken hic bir donma takılma kitlenme olmuyordu ama ufak ufak driver ve programları kurmaya başladıktan sonra cok feci donmalar başladı. 1 kere kitlenme başlayınca ardı arkası kesilmedi pc'nin donmadığı an yok denecek kadar az hic bir şey yapamıyorum gorev yoneticisi bile donuyor. Sinir oldum tekrar windows 7'ye dondum hic istemesemde (istemememin sebebi elimdeki windows 7 format dvdsinin ham versiyon olması ve formattan sonraki guncelleştirmelerin canımı sıkması neyseki dun sp1 2013 guncel versiyon bir win 7 iso indirdim) herneyse win 7'ye dondum driverları yukledim falan bunda da kitlenmeler ve donmalar başladı. İlk baş sorun windows 8'de dedim ama win 7 de aynı şeyi yapınca o zaman sorun benim pcde demeye başladım cunku win 8'e gecmeye kalkışmadan once donma takılma ''yanıt vermiyor'' gibi sorunlarla karşılaşmıyordum. sizden ricam bu donma ve kitlenmelere ne neden olabilir? Bulmamda yardımcı olabilir misiniz?
Sistemim: Gigabyte GA-945GCM-S2L Anakart
Intel Pentium 4 3.20 Ghz. İşlemci
4 Gb Kingston 2x2 Ddr2 Ram
Amd Radeon HD 3600 Ekran Kartı
Tum driverlar resmi sitelerinden guncel. Guncel olmayan bir şey yok bios'u da bu sitede verilen @BIOS programıyla guncelledim.
Yalnız şunu belirteyim işlemcide termal macun yok. macunum olmadığı icin surememiştim kupkuru ve cok ince bir tabaka halinde yani yok sayılır. Macunun etkisi olabilir mi diye soracağım ama Win 8'e gecmeye kalkışmadan once de macun yoktu ve boyle donma ve kitlenmeler yaşamıyordum. Dediğim gibi Windowsu bilgisayara ilk kurduğum anda sorun yok ama kurmam gereken programlar driverlar vs onları yukleyince başlıyor kitlenmelere. Yardımlarınızı bekliyorum.
- - - Guncellendi - - -
Acaba driverlar mı sebep oluyor donmaya? Son surum guncel driverlar olsa dahi uyuşmazlıktan veya başka birşeyden donma ve kitlenmelere sebep olur mu? Cunku windows tertemizken hic bir şey kurulu değilken hic bir donma kitlenme yaşamıyorum.