Bu Windows 8 kurulum rehberinde size ayrıntılı olarak bilgisayarınıza nasıl Windows 8 kuracağınızı anlatacağım.

İlk olarak Windows 8 indirmeniz gerekiyor. Windows 8'in 32 Bit ve 64 Bit surumleri var. Pro ve standart surum tek ISO icinde geliyor. ISO dosyalarını buradan indirebilirsiniz:

https://www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

ISO dosyasını indirdikten sonra dosyayı USB belleğe yazabilirsiniz. Bu iş icin gerekli program WintoBootic:

https://www.technopat.net/forum/windows-8/8408-windows-8-iso-sunu-usb-ye-atmak-icin-program.html

Wintobootic kullanarak USB'ye yazma işlemini ise bu videomuzu izleyerek yapabilirsiniz:



ISO'yu Flash belleğe yazdıktan sonra tek yapmanız gereken belleği takmak ve USB'den boot etmek. USB'den boot etmek icin farklı bilgisayarların farklı boot menu giriş tuşları var. Orneğin buradaki listeye bakarak boot menusune hangi tuşla girebileceğinizi gorebilirsiniz:

https://www.technopat.net/forum/dizustu-ve-netbook/11375-boot-menusu-kisayol-tuslari-veritabani.html

USB'den boot etmek icin bir tuşa basmanıza gerek yok. Sistem direk boot edecektir. Karşınıza cıkacak ilk ekran dil secim ekranı olacaktır. Bu ekranda doğrudan ileri deyin. Bir sonraki ekranda ise şimdi yukle diyerek kuruluma başlayın.

Şimdi urun anatarınızı girmeniz gerekecek. Burada urun anahtarınızı girdikten sonra ileri deyin. Karşınıza iki kurulum seceneği cıkacak:


Yukseltme: Yukseltme yaptığınızda bir onceki Windowsta yer alan dosyalar ve programlar aynen yerinde duracak ve hicbir şeyiniz kaybolmayacak. Ozel kurulum: Bu kısımda iki seceneğini var. Birisi format atarak kurmak, diğer ise format atmadan. Format atınca en temiz kurulumu yapıyorsunuz. Diskte hic dosya kalmıyor. Ama ustune kurarsanız eski Windows, Windows.old klasorune gidiyor.
Ben diski secip birimleri silip sonra yeni birim oluştur deyip bu şekilde kurulum yapın derim. Bu en temiz kurulum olacaktır. İleri deyip kuruluma başlayabilirsiniz. Bundan sonra artık dosyalar vs kopyalanacaktır. Bu esnada bilgisayar birkca defa yeniden başlayabilir ki bu da gayet doğal.

Her şey bittiğinde PC internete bağlanabiliyorsa bağlayın ve bir Mocrosoft hesabı ile oturum acın. Bağlanamıyorsa da yerel hesap kullanabilirsiniz.
Daha arıntılı vide rehberimiz icin ise bu konuya bakabilirsiniz:

MSI Z77 MPower İncelemesi | Technopat