Oncelikler selamlar saygılar. Bir zaman once Windows 8 Deep Freeze sorunumu burdan yardımlarınızla cozdum ama bu sefer de DVD gormeme sorunu ile karşı karşıya kaldım. Yaklaşık 2 gune yakın bu sorunla uğraşıyorum. Araştırmadığım yer kalmadı sayılır. En son BIOS guncelledim. Anakartım yaklaşık 2.5 aylık fabrika cıkış BIOS guncelleme duruyordu. Benim gibi aynı sorunu yaşayan mağdurlardan ve onlara sunulan cozumlerden biride bios guncelleme ve ben de kendi anakartımın Windows 8 guncellemesinden butun driver ve BIOS guncellemesini yaptım.

Şu anda 24.01.2013 tarihli BIOS'um da guncel. Anakartımın 6 adet SATA giriş yerinden denemediğim şekilde takıp cıkarmadığım yeri kalmadı. Aygıt yoneticisinden DVD gozukmuyor. İlk olan harddiskim 160 GB, ikinci olan harddiskim ise 1 TB. 1 tane de DVD var. Windows kendi sitesinde bununla ilgili konulara baktım ve ordan bazı program olsun hata duzeltici komutlar olsun denemediğim kalmadı.

Formattan sonra 160 GB harddiskimi 2'ye bolduğumde DVD gozukuyor C-D olarak. D birimini bicimlendirme yapmadan DVD var ama bicimlendirme yaptğımda PC kapatıp actıktan sonra asla DVD gormuyor. Birimlere harf atadım, yine sonuc husran. Aygıt Yoneticisinden gorunmuyor. 3 birim var PC'de ama DVD yok.

Kasamın 2 on bolumde 2 adet USB cıkış yeri var. Soldaki USB'ye ne bağlarsam gormuyor ama sağdaki goruyor. Anlamış değilim. Sitenizde aynı sorunlarla karşılaşan insanların konularındaki cozumler ne yazık ki bende işe yaramıyor. Yardımlarınız ve anlayışınız icin şimdiden cok teşekkurlerimi sunuyorum.

NOT: PC ozelliklerimi yazıyorum belki bir yararı olabilir:

Gigabyte 970A DS3 Kingston 1600 Mhz Hyprex 160 Western Digital 8 MB 1 TB Western Digital 64 MB AMD FX 8120 GTX 560