Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu yazıp yazmamakta cok tereddutlerim oldu. Birinci ve asıl neden derdimi, yaşadığımı tam olarak anlatamamaktan korkmamdır. Ancak sinir bozuyor bu yaşadığım durum ve belki caresi vardır diye işe girişeyim dedim.

Bilgisayar milisaniyeler mertebesinde anlık donuyor, sonra calışmaya devam ediyor. Donuyor nasıl? Ben bilgisayar acıkken winapta şarkı dinlemeyi cok severim. Mesela şarkı calarken takılıyor ve yaklaşık 100 200 ms tam ne calıyorsa o anda surekli onu tekrarlıyor "dıızzz", "bıızzz", "dbıırrrrrt" diye. Tabi aynı zamanda fare imleci de olduğu yerde takılı kalıyor. Tum suruculer ozellikle cipset guncel. Ama bios 2007den kalma, memory remapping ozelliği dÂhi yok, bios en fazla 3 GB calıştırıyor.

İşlemcinin aşırı yuklenmesinden kaynaklanan bir durum değil bu, aida64 e raporlama yaptırırken tam raporlamayı sectim ve sonunda işlemciyi yoran testler yaptı, işte o zaman winamp hicbir kesilme olmadan calışmaya devam etti ama mausum verdiğim tepkilere cok gec cevap veriyordu. Yani bu donmaların/takılmaların işlemcinin aşırı yuklenmesiyle alakası pek yok sanırım. VLC de video izlerken de aynı donmalar takılmalar soz konusu. Ben, kullandığım program tabanlı bir şey olmadığını duşunuyorum. Netice itibariyle sadece chrome acıkken, webte gezinirken de yapıyor bunu ara sıra.

Aida64'un verdiği rapor da burada