Cozumunu paylaşıyorum...

Buradaki Regedit kayıtlarını indirin, sahiplik al Regedit kaydını cift tıklayıp calıştırın. = https://www.mediafire.com/file/mukhgdy43e0d4kt/Regedit_Kay%C4%B1tlar%C4%B1_%28Ekle%29.zip/file

Sisteminizin kurulu olduğu diske gidin.

Windows klasorune girin, SystemApps klasorune girin ve ardından aşağıdakilerin sahipliğini sağ tıklayarak alın...

Microsoft. Ecapp_8wekyb3D8bbwe.

Microsoft. Microsoftedge_8wekyb3D8bbwe

Sahipliklerini alın ve Shift+delete yapın.

Eğer silinmiyorsa, aramaya Edge yazın. Microsoft Edge simgesine sağ tıklayın.

Sonlandır yapın ve tekrar usteki klasorleri Shift+delete yapın.

Ve klasorler tamamen silindikten sonra, yine aramaya Edge yazın, uygulama ayarlarından,

Sonlandır ve ardından sıfırlaya tıklayın. ( başarıyla kaldırılacaktır. )

Not = normalde Edge kurulu ise bir klasor daha oluyor ama eğer Edge'yi kaldırmadıysanız. Bu uc klasoru silseniz de, Edge simgesi kalkacaktır... 3. klasorun adı yanlış hatırlamıyorsam edgedev gibi bir şeydi.

Edge'yi kaldırma yontemlerini biliyorsanız, kaldırdıktan sonra bu ucunu temizlemenizi oneririm.

Ardından yukarıdaki işlemleri yapın.

Yanlışlıkla reklamlı link vermişim. Başka sitede yazıp kopyala yapıştır yaptım da.
Sizde ricam, onay verecekseniz. Reklamı silin sadece linki paylaşın.
Zaten linkte sorun yok, 14 adet Regedit kaydı var. Sahiplik al dahil.

Not = normalde Edge kurulu ise bir klasor daha oluyor ama eğer Edge'yi kaldırmadıysanız. Bu uc klasoru silseniz de, Edge simgesi kalacaktır... 3. klasorun adı yanlış hatırlamıyorsam edgedev gibi bir şeydi. ( Buradaki yazıda Edge simgesi kalacaktır yazmıştır. Onay veren kişi, kalkacaktır olarak duzeltmiş ama yanlış olmuş.) Bilginize..

Not = Olarak yazılan yer olumsuzdur. Edge simgesi kalır...
Duzeltildi diyorsunuz ama duzeltilmemiş, kalacaktır olacak kalkacaktır değil.
Olumsuz bir şey yazmıştım neden kalkacaktır yazayım. Cozum icin ters ve olumsuz bir cumle yazdım. Onay veren kişi, kalkacaktır yazmış. Tam okumamış ya da anlamamış olabilir.