Elimde yurt dışından gelen orijinal 8.1 pro kurulum DVD'si vardı. Taktım CD'yi boot ettim formatı attım. Driver pack solition ile driverları kurdum. Hicbir sorun ya da sıkıntı yoktu. İşlemcime overlock yaptım. Bir sıkıntı cıkmadı, RAM'lere yapmaya korktum cunku daha once yaktım. Konuya gelelim. Gecen hafta PC'ye Windows 10 guncellemesi geldi. Windows orijinal olduğu icin sıkıntı cıkmaz diye duşundum. Oyunlarda FPS değerleri Windows 10'da cok iyi diye duymuştum. Neyse yukledim ama bana cok vasat ve kullanışsız geldi. Windows 8 yerine bilgisayarcıdan 7 ultimate 64 bit CD'si aldım. Yukleme ekranından once Windows load files cıktı her şey normal lakin buradan sonra iş patlak verdi birden bip bip ses geldi kasadan kapandı sistem. Acmaya calıştım acılmadı. Fişten cektim 20 dakika bekledim. Tekrar aynısı oldu. Bu sefer kapandıktan sonra PC acıldı. BIOS'a girdim ayaları fabrikaya dondurdum gozume carptı işlemci sıcaklığı 81 dereceyi vurmuştu. Kapadım PC'yi bekledim biraz, actım Windows 10 acıldı. İşte Far Cry 4'e girip ayarları max yaptım yarım saat oynadım baktım işlemci daha 68 derecedeydi ama Windows kurmaya calıştığım zaman birden ısınıp kapanıyordu. 8'de denemeye calıştım yine aynı oldu. XP ile deneyim dedim yine aynı oldu. Ubuntu kurabildim zar zor. Ama bunda da sıkıntım oyunları oynamak zor.
DENEDİKLERİM:
SSD'yi cıkardım HDD ile denedim olmadı. HDD'yi cıkardım ssd ile denedim olmadı. Ekran kartını cıkardım anakartın girişine bağladım olmadı. Sistemdeki tum parcaları soktum cok az tozlanmış temizledim işlemci ve ekran kartı macununu yeniledim olmadı. Başka HDD ile denedim olmadı. 4 RAM var, 8 GB'dan toplam 32 GB. Her sokete farklı kombinasyonlarla taktım bir tane taktım 2 tane taktım denedim olmadı. PSU 1200 wat bendeki 500 w ile denedim sistem hic acılmadı. Bluray ekran kartı SSD ve HDD'yi cıkardım. Eski 160 GB'lık HDD ile denedim yine olmadı yine olmadı. Anlayacağınız arkadaşlar perişan durumdayım. Hakkınızı helal edin yanlış yere acmış olabilirim yeniyim sıkıntıma care bulunabilmesi icin detaylıca yazdım. Lutfen bilgisayarcıya gotur demeyin pahalı bi sistem başka bir şey olmasından korkuyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
Sistem ozelliklerim:
INTEL i7-5960X Extreme Edition 3.00 GHz 8 cekirdek ASUS X99-DELUXE/U3.1 anakart G.Skill ram 4 (4X 8GB) toplam 32 gb DDR4 2800 MHZ WD 4 TB HDD Ekran kartı Zotac GTX Titan x 12 GB ekran kartı Corsair 1200 w PSU Corsair H100i sıvı soğutma (işlemci) Samsung 850 pro 512 GB SSD