Arkadaşlar iyi gunler. Bahsedeceğim konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara 3 sorum (3. sorunun da 3 alt sorusu) var.

Veri Kurtarma ve Onarma Programları başlığı altında 3 kategoride kullandığım programlar var. Lakin duzenli kullanmak yerine, hepsini ihtiyacım olduğunda kısmen tek tek denediğimden hic birinin detaylı kullanımı aklımda kalmayabiliyor.

1. Windows 10'a temiz bir geciş yaparak gayet stabil bir sistem elde ettim ve sistem imajını almadan once, ihtiyacım olduğunda yuklemek yerine şimdiden yukleyip hazırda durması adına bu 3 kategoriden birer program yukleyip oyle sistem imajını almak istiyorum ki imajı geri yuklediğimde her seferinde bunları kurmak ile uğraşmayayım, sadece gunceller kullanırım.

Partition programları arasında AOMEI Partition Assistant Home ile MiniTool Partition Wizard Free arasında gidip geldiğimi belirtmek isterim.

Ayrıca 4. kategori olarak Bootloader programları icin de tavsiye istiyorum. Her programın kendine gore bir işlevi olsa da, tek biri tum işimi gorebilir mi merak ediyorum? Sizce bu 4 kategori icin hangi programları yukleyip surekli kullanmalıyım? Yani hangileri devamlı her ihtiyacıma cevap verebilecek yeterlilikte programlar?

2. bir sorum: Depo olarak kullandığım D bolumumde ki bazı programların satup'ı yok, kısayol uzerinden direkt calışıyorlar. Ve bunların kısayollarını hızlı başlata ekleyip kullanıyorum. Ama haliyle program, yolundan silinip taşındığında kısayolda işlevini yitiriyor. Peki ben sistem imajını alıp tekrar yukledikten sonra bu kısayollar
işlevini yitirir mi? Yoksa hızlı başlata kısayolunu aldığım programının bulunduğu disk, bilgisayarda takılı olduğu ve programın o disk icinde ki yolu değişmediği surece sistem imajını yukledikten sonra da kısayolların işlevleri devam eder mi? Zira ona gore bu setup'ı olmayan portable programların kısayollarını hızlı başlattan silip oyle sistem imajı alacağım.

/

3. ve son sorumu 3 alt soru altında soruyorum:

Misal Windows 10 uzerinden bilgisayarın şu anki halinin tam imajını, WD 3tb my book diskimin icine aldım diyelim. İlerleyen zamanlarda sistemin, yazılımsal olarak stabilliğini yitirdiğini anladığımda bu imajı yukleyip, aynen şu anki yuklu olan programlar, kısayollar, ayarlar ve arayuz ile sistemim olduğu gibi format atar gibi geri yuklenecek. Formattan tek farkı, sistem yuklendikten sonra yuklemeye uğraştığım onca program da otomatik yuklenecek bana da sadece varsa bu programların yeni surumlerini guncellemek kalacak.

a) Bu durumda sizce bu mahiyette ki sistem imajını, Windows 10 uzerinden mi yapmalıyım yoksa Acronis True Image ile mi yapmalıyım?

b-) Windoıws 10 uzerinden aldığım imaj sonunda sistem bana "kurtarma dvd'si yazdır" şeklinde uyarı veriyor ve bende boş bir dvd takıp yazdırıyorum. Bu yazdırdığım DVD, Windows 10 format dvd'si ile aynı işlevde mi? Yani sadece bu imajı bu kurtarma DVD'si ile mi yukleyebilirim yoksa elimde ki Windows 10 kurulum DVD'si de, yedek aldığım bu imajı yuklememe yardımcı olur mu? Sonucta Windows 10 dvd'si, imajımı yuklemeye yarayabilir ama kurtarma dvd'si Windows 10 yuklememe yarayamaz kanısındayım ama size de bir sormak istedim.

c-) ve son sorum: Diyelim ki Windows 10 yahut Acronis uzerinden tam sistem imajı alıp bir kenara koydum. 2 hafta sonra Nvidia GTX-460 ekran kartımın yeni driver'ı cıktı ve bende imajı ileride yukledikten sonra bu driver'ı guncellemekle uğraşmaktansa şimdiden bu driver'ı, aldığım imajın icinde ki nvidia ekran kartı ile yer değiştirmek istedim. Aynı şey diğer programlar icin de gecerli. Bu mumkun mu? Yoksa bu isteğim icin komple bir daha sistem imajını mı almam gerekiyor?

Yardımcı olursanız minnettar kalırım.

Bir onerisi olan yok mu?