Arkadaşlar bu sorunu uzun sure araştırdım, doğru duzgun yanıt yok. Her şey belli bir yerde tıkanıyor. İlk olarak sorun şoyle başladı: Xbox Game Pass MC oynuyordum. Bir anda girememeye başladım. Sonra lahuncherde sorun var herhalde deyip sildim ve bu sefer MC'yi yukleyemez oldum. Xbox uzerinden bir şey yuklemeye kalkıştığımda 0x800700E9 numaralı hatayı alıyordum. Konuyu biraz deşince Windows Update'imin sorunlu olduğunu fark ettim.

Aynı şekilde Windows Update servisimde gorunmemekte.
Bayağı bir araştırma yaptım. Regedit'i falan gezdim. Yuzde doksan bahsedeceğiniz Windows duzeltme araclarının hepsini kullandım. Sorun gidericidir. SFC scannow... Bunların hepsini denedim. Sorun giderici de bazen hicbir şey bulamıyor bazen hata bulup duzeltemiyor. Aynı zamanda bahsedeceğiniz DoSvc regi bende bulunmamakta.
Şurdaki konudada arkadaş aynı şeyden yakınmış:
Windows 10 Update "hata kodu: (0x800700e9)" Merhaba, ben bir suru yontem denedim ceşitli programlar indirdim, Windows'un kendi sitesine bile başvurdum fakat hicbir turlu cozum bulamadım. Windows Update ekranına girdiğim an onume "bir soru oluştu. Ayarları yeniden acmayı deneyin." yazıyor. Bu sorun Microsoft Store da bulunan uygulamaları...
www.technopat.net

Baktığım bir başka konuda ise:
Cozuldu: Windows Update Yok 2 hafta once "sc delete wuauserv" komutuyla Windows Update'yi kaldırmıştım fakat mağazadan uygulama indirmeye calıştığımda indire basınca beyaz bir pencere acılıyor ve hicbir şey olmuyordu. Dun "sc \sistemadı create NewService binpath= c:windowssystem32wuauserv.exe " komutuyla tekrar...
www.technopat.net

Altta yorumlarda arkadaş bir dosya atmış(Wupdam) ondakileri kurduğumda Windows Update servisi geri geliyor ama hala ayarlarda aynı şeyi alıyorum ve PC'yi yeniden başlattığımda Windows Update servislerde hatalı olarak gorunuyor.
Aynı zamanda bunlar başladığında arada hicbir olay yaşanmadı sabah girebildiğim oyuna oğlen giremedim.
Bulduğunuz her şeye bakmaya hazırım formatsız bu işi halletmem lazım.