RAM Samsung 4+2 GB 800 Mhz SSD veya HDD modeli Seagate St500LT012-1DG14 500 GB Ekran kartı Amd Radeon HD 7640g + R5 m230 Dual Graphics İşlemci AMD A-8 4500M 1.90 GHZ
Oncelikle merhaba;
Her şey 2 gun once Steam'in "200 gun sonra Windows 8.1 kullanımı sona erecek" yazısı ile başladı. Bu yazıyı gorunce Windows 10'a gecmeye karar verdim. Zaten gecmeyi duşunuyordum fakat sistemim yetersiz kalır korkusu yuzunden daha once gecmemiştim. Bilgisayarıma format attım ve Windows 10'u kurdum. Kurduktan sonra ekran kartı suruculerini guncelleyecektim ki her şey burada başladı.
Ekran kartı guncel driverını amd.com'dan indirdim fakat kurarken mavi ekran aldım. 2 kez daha kurmayı denedim ve yine mavi ekran aldım. Fakat DxDiag'da ekran kartı guncel gozukuyordu bende daha fazla kurcalamadım.
Ardından Windows Update'deki guncellemeleri kurmak istedim. Kurarken ekran bir anda simsiyah oldu (tamamen gitmedi sadece siyahlaştı). Sonra bilgisayar kendini yeniden başlattı ve laptopun icnden catırtılar geldi. Windows Update kısmında "guncelleştirmeler kurulamadı" yazdı. DxDiag'da ekran kısmına geldiğimde ekran kartım gozukmuyordu, onun yerine "standart goruntu bağdaştırıcısı" yazıyordu ve tarihi 2006 olarak gozukuyordu. Bende tekrar ekran kartı driverını kurdum ama bu sfer onceki gibi mavi ekran almadım. Kurduktan sonra yeniden başlattım o catırtı sesi yine geldi ama her şey gayet guzeldi bir sıkıntı gormedim. Sonra Steam'ı acmaya calıştım atikmdag.sys diye bir şeyden kaynaklanan mavi ekran hatası aldım.
Her bilgisayarı acıp kapattığımda ya da yeniden başlattığımda laptopun icinden catır cutur sesler geliyor (boyle kısa devre yapar gibi). Artık o kadar sıkıldım ki tekrar 8.1'e donmek istiyorum fakat hicbir şekilde eski Windows surumune don diye bir secenek yok. Onceden bilgisayarıma format atarken onekey recovery adlı bir Lenovo uygulamasını kullanırdım fakat baktım ki oda yok silinmiş.
Sizden istediğim nasıl 8.1'e geri donerim yardım edebilir misiniz?