yeni iphone 5 ozellikleri
yeni iphone 5

Sevgili melekler, teknolojinin hızına yetişmek imkansız. Her gecen gun yeni bir teknolojik gelişmeye markaların rekabetini de katınca ortaya harikalar cıkıyor. Sizinle daha once Iphone 5 telefon ozellikleri hakkında paylaşımda bulunmuştuk Şimdi ise medyada cıkan haberlere gore yeni Iphone 5 ozelliklerinden daha ayrıntılı şekilde bahsetmek istiyoruz..

Yeni işletim sistemi iPhone 3GS ve sonrasındaki modellerde calışacak. Bu da pek cok yeni ozelliğin eski donanımlarda kullanılabilmesi anlamına geliyor. Ancak acaba iPhone 5'ten neler bekleyebiliriz?

iOS 6 ve yeni Mac'lerin tanıtıldığı WWDC'de yeni iPhone'a dair acıklama yapılmadıysa da, iOS 6 tanıtımında verilen bilgiler, yeni telefonda ne gibi ozellikler olacağının ipuclarını verdi.

Yeni işletim sistemi iPhone 3GS ve sonrasındaki modellerde calışacak. Bu da pek cok yeni ozelliğin eski donanımlarda kullanılabilmesi anlamına geliyor. Ancak acaba iPhone 5'ten neler bekleyebiliriz?

Mobil Cuzdan
Passbook piyasadaki pek cok uygulamaya benzer ozellikler sunuyor, ancak QR kodları ve sık kullanılan kartlar gibi ozellikleri tek bir yazılımda birleştirmek, telefonun bir dijital cuzdan gibi kullanılmasını sağlayabilir, hatta NFC (Yakın Alan İletişimi) gibi işlevler icin ilk adım olabilir.

4G LTE
Yeni iPhone'da 4G LTE'nin destekleneceği zaten biliniyor. Ayrıca FaceTime'ın cep şebekesinde kullanıma acılacağı da yakın zamanda ortaya cıkmıştı. Ancak bizim asıl merak ettiğimiz, FaceTime'ın, tıpkı Skype gibi 3G şebekesini destekleyip desteklemeyeceği.

Siri ve Eyes Free
Gecen sene Siri, iPhone'un en onemli yeniliklerinden biri olarak sunulmuştu. Bu sene daha iyi bir Siri surumu ve arabalar icin Eyes Free sesli kumanda one cıkacak. Her ne kadar Siri kullanıcılar arasında memnuniyetsizlik oluşturduysa da Apple bu urunden kolay kolay vazgecmeyecek gibi gorunuyor.

Navigasyon
Apple bu alanda radikal bir değişiklik yaparak, navigasyon ozelliklerini bir uygulama ile kullandırmak yerine GPS işlevini cihazların entegre bir parcası haline getirecek.

Daha buyuk ekran (mı)?
Apple'ın yeni Maps uygulamasındaki 3 boyutlu efektler ve Safari'deki yeni offline okuma listesi ozelliği, telefonun ekranının daha buyuk olması ihtimalini akıllara getiriyor. Bu alanda Android ve Windows 7'nin gerisinde kalan Apple, belki yeni telefonuyla bu acığı kapatabilir
haberimport