RAM Corsair Vengeance 7200 Mhz DDR5 Ram SSD veya HDD modeli Samsung 980 PRO Ekran kartı RTX 4090 Gigabyte Anakart ROG STRIX Z790-H GAMING İşlemci Intel i9 13900k
İyi sosyaller, ciddi bir problemle karşı karşıyayım ve 3 gundur cozemedim.

Masaustu pencere yoneticisi denen bir illet sistemimi adeta somuruyor! Sebebini cozemedim. Her yolu donuyorum ama bir turlu cozum bulamadım.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
Ana bileşenler: i9 13900K & RTX 4090 Gigabyte

Aşağıda fotoğraflar kısmında sistemin enerji tuketimini paylaştım.

OBS ile yayın yapıyorum, profesyonel bir yayıncıyım, masaustu enerjiyi %100 tuketince 30 FPS'e droplanıyor yayınım. Onceden cift PC yayın yapıyordum ve cok rahattım boyle sacmalıklarla uğraşmıyordum. Nalet olsun tek PC sisteme gectiğime, daha rahat ederim sanmıştım. Fotoğraf acıklamaları:

Uzerinde 1 yazan fotoğraf: yayın yapılmıyor. OBS hatalı olabilir diye tiktoklive ile test yapıyorum. GPU kullanımı tavan. Herhangi bir kayıt işlemi yapılmıyor, yayın işlemi yapılmıyor. Sadece oyun ve yayın programı calışıyor. [Oyun FPS 90'a sınırlandırdım bu sayede %90'lara duşuyor yoksa %100.]

Uzerinde 2 yazan fotoğraf: sadece PUBG Mobile ve yayın programı acık. Herhangi bir kayıt yapmıyorum.

Uzerinde 3 yazan fotoğraf: yayındayım ve Shadow Tomb Raider oynamaya calışıyorum. GPU %100 tukettiği icin FPS duşmesi yiyorum. Nasıl bir OBS %40 enerji cekebilir? %40 masaustu pencere yakalama cekiyor! İnanılmaz! Yayın veri bilgilerim: 12.000 bitrate // X264 kodlama // 1080p cozunurluk. İşlem yukunu başka bir yayında NVENC'e de yukledim sonuc aynı. %100'e cıkıyor kullanım.

Uzerinde 4 yazan fotoğraf: kayıt yapmıyor ya da yayın yapmıyorum. Sadece oyun acık ve yayın programı acık. Ekrana duşen goruntu icler acısı. %100. [FPS Sınırlandırılmamış]

Denediğim yontemler:
A. Game Ready suruculerinin son 4 Driver'ını teker teker yukledim ve denedim sorun aynı.
B. Oyun FPS'i 60'a kadar duşurup sabitledim. Sistem Total tuketimi %80'lerde fakat bu durumda yayın acık değil + kayıt almıyorum + Google Chrome acık değil. Bunları acarsam yine %100'leri buluyor.
C. OBS ekran yakalama hatalı olabilir diye pencere yakalama denedim. Sonuc aynı.
D. OBS oyun yakalama denedim sonuc aynı.
E. Oyunu tam ekran modundan cıkarıp pencere moduna duşurdum, guc tuketimi %20 kadar duşuyor. Fakat bu da yetersiz. 24 Gigabyte'lık bir karttan masaustu pencere yakalama adındaki bir uygulama nasıl olur da %50 veri ceker? Aklım almıyor!
F. Hikaye oyunlarında bu problemle karşı karşıya kalıyorum. PUBG Mobile yayını yaparken bilgisayar maksimum %50-%55 tuketimi goruyor. Bence bu bile fazla, altı ustu PUBG Mobile.

Gercekten cozum onerilerinize ihtiyacım var. Vcredits, Visual C ve .NET Framework gibi suruculeri kontrol ettim hepsi kurulu ve guncel.