Merhaba arkadaşlar. Oncelikle belirtmek isterim ki bu sorunu yaşayan bir cok kullanıcı var ve forumda konu acanda mevcut. İnternetten oğrendiğim kadarıyla farklı yollar ile bu sorunu cozup Windows 10 yuklemeyi başaran kişiler var fakat anlatacağım cozumun dışında ki her turlu girişimim başarısız oldu. Uzun lafın kısası bu cozum sizin icin belki de cozum olmayabilir. Neden? Cunku sorun ya CPU yada anakart ile ilgili olduğunu oğrendim. Yani sizin sisteminiz farklı olabilir ve aynı sonucu alamayabilirsiniz, hatırlatıyım. Konuya donersek, Windows 8.1 kullanıyordum. Windows 10'a yukseltme yapmak istedim fakat başaramamıştım. Yuklemenin ilk aşamısını geciyor fakat ikinci aşamaya gecerken boot etmesi gerekirken boot etmiyordu."0xC1900101 - 0x20017" sayılı hatayı veriyordu.
Bu hatanın ingilizce versiyonu sadece. Daha sonra temiz kurulum yapmak adına USB den ISO olarak boot edip yuklemeyi denedim fakat boot etmedi. Butun gun internette araştırma yaptım fakat bir turlu cozumunu bulamadım ta ki bunu buluncaya kadar. Anakartım başlıkta yazdığım gibi ASUS H81M-PLUS ve CPU ise G3258.
ASUS'un optimal seceneği ve RAM ler icin XMP acıktı. Yani PC bi nevi OC edilmiş durumdaydı. BIOS'dan ayarları sıfırlayıp (Overclocku kaldırarak yani) birde oyle boot etmeyi denedim ve başardım. PC'mi Windows 10'a yukselttim ve bu konuyuda o PC'den yazıyorum. Sanırım sorun Intel'in CPU ile alakalı bir driver ından kaynaklanıyo oluşu. Detaya giremiyeceğim fakat sonuc olarak sistemi duz olarak kullanıp boot ederseniz (en azından benim icin) sorun cozuluyor. Windows 10'a gecemiyeceğim icin uzulmuştum ama yanılmışım.