Başlıktada belirttiğim gibi rezervasyonu olupta guncellemenin gelmesini beklemek istemeyenler ve Windows guncelleme yukleme hatası ‘ ’80240020" alanlar bu işlemi uygulayabilirler. Ben bu yontemle guncelledim ve hicbir sorun yaşamadım.
İşlemi kayıt defterinden yapacağımız icin kayıt defterinin mutlaka yedeğini alın! Daha sonra şu adımları uygulayacağız:
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentV ersionWindowsUpdateOSUpgrade] buraya gidiyoruz ve burada bir kayıt girdisi oluşturacağız.
Sağ tık yeni diyoruz DWORD (32-bit) değerini kullanarak "AllowOSUpgrade” isminde (tırnak işareti olmadan) oluşturuyoruz. Buyuk-kucuk harflere dikkat ediyoruz. Oluşturduktan sonra AllowOSUpgrade'e sağ tıklayıp değiştir diyoruz ve "onaltılık" tabanda "1" değerini veriyoruz. İşlemi tamamladıktan kayıt defterini kapatıp Windows Update'e gidiyoruz "Guncelleştirmeleri denetle" diyoruz ve yukseltme başlıyor.
Not: Windows yukseltmesi 80240020 yukleme hatası. - Microsoft Community buradan alıntıdır, kendim bu şekilde yaptım ve ne yukleme sırasında ne de yuklendikten sonra etkinleştirme ile ilgili bir sorun yaşamadım.