RAM Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 SSD veya HDD modeli Adata LEGEND 960 MAX 1TB 7400-6000MB/s NVMe PCIe 4 Ekran kartı XFX RX 6700 XT Speedster Swft 309 Core Anakart ASUS Tuf Gaming B550-Plus AMD B550 İşlemci AMD Ryzen 5 5600X 3.7/4.6GHz
Dostlarım umarım konuyu doğru yere acmışımdır, herkese selam.
Son 2 haftadır PC uzerinde daha once karşılaşmadığım bir hataya maruz kalıyorum. Sorunun nedenini de bilgisayarım herhangi bir şekilde mavi ekran vermediğinden cozemiyorum. Olayları ornekleme ile şu şekilde anlatayım;

PC herhangi bir şekilde yuk altında değilken (tum sıcaklık değerleri stabil ve airflow gayet duzgun) dizi izliyorum. Daha sonrasında YouTube, Twitter gibi gundelik işlemleri yaptığım sırada sistem yavaş yavaş fonksiyonlarını yitirmeye başlıyor. Once arama motoru sekmeleri kapanmıyor, daha sonrasında masaustunden "yenile" yapmak icin actığım pencere donuyor ve kapanmıyor, tum masaustu işlemlerim yavaş yavaş donmaya başlıyor ve en sonunda mouse imleci donana kadar bu tum sekme ve uygulamaların donma problemi devam ediyor. Tum fonksiyonlar donduğunda 15-20 dakika beklememe rağmen herhangi bir şekilde mavi ekran hatası almıyorum.

CMD uzerinden "SFC /scannow" yaptığımda dosyalarda problem bulmuyor. Buna ek olarak "DISM /online /cleanup-image /restorehealth" komutunu kullandığımda da herhangi bir sorun gozukmuyor.

Problemi yavaş yavaş yakın zamanda parca değişimine gittiğim icin işletim sisteminin dosyalarda problem yaşadığına yormaya başladım. En son ekran kartımı guncelledim sistem uzerinde lakin DDU ile tum driverları kaldırıp temiz bir kurulum yaptım bu işlemi yaparken. Aşağıya da CMD uzerinden aldığım gorseli ileteceğim.

Daha once bu tarz bir problemi yaşayan varsa yardımcı olabilirlerse cok sevinirim. Format işlemini son secenek olarak değerlendirmek istiyorum ancak tek cozum yolu buysa ve beni aydınlatırsanız cok sevinirim.

Dosya Ekleri cmd.png 17,1 KB · Goruntuleme: 9

işlemci.png 26,2 KB · Goruntuleme: 9