Arkadaşlar Windows 10 yuklerken cok dikkat etmeniz gereken bazı hususlar, noktalar var...

1- Temiz kurulum yapmadan once Orijinal lisanslı Windows 8.1 (!) kurmanız gerekli.

2-8.1 Kullanırken Microsoft'un hazırladığı MCT yani ''Media Creation Tool''ı kullanıp 8.1'i Windows 10'a ''Yukseltme''niz gerekmekte.

3-Yukseltme işlemi sırasında bilgisayarınızın kablosunu veya onemli yerleriyle oynamalar yapmayınız eğer hata verirse -geri yukleme noktanız yok ise- bilgisayar paket olur.

4- Yukseltme işlemi bittiğinde, Windows masaustunu gorduğunuzde hemen sol alt tarafta bulunan Windows İşaretine tıklayın ver oradan ''Ayarlar'' > ''Guncelleştirme ve Guvenlik'' > ''Etkinleştirme'' yoluna gidin. Eğer orada ''Windows Etkinleştirildi '' Yazısını gorurseniz 8.1 lisansınız iyi bir şekilde Windows 10 lisansına cevrilmiş demektir. yadi.sk/d/idTIOxrWiBSvP Bu adresten indirip lisans anahtarınızı bir yere not edin aslında pek gerekli değil ama olsun siz yedekleyin

5- Yukarıda verdiğim yola tekrar girip - ''Ayarlar'' > ''Guncelleştirme ve Guvenlik'' > ''Etkinleştirme'' - Size verilen Windows 10 surumune bakın temiz kurulum icin bu cok cok onemli (ben orda hata yaptım) ona gore internetten veya forumdan ISO dosyanızı indirin ve kuruluma gecin.

-UEFİ-
6-Size onerim kurulum esnasında C 'yi bicimlendirmeyin, silin ve GPT olarak kurun Windows'u en yeni ve MBR'ye gore en iyisi bu.
Diski GPT Yapmak icin ; Disk secme yerinde Shift+F10 yapıp ''diskpart'' yazıp enterletin sonra ''list disk'' cıkan disklerden siz hangi diske yukleyecekseniz onu secin ''select disk *'' ''*'' yerine orda yazan diskin numarasını yazın '' Disk selected'' yazarsa devam edin ve ''clean'' yazıp enterleyin. Temizleme işlemi bittiğinde ''convert gpt'' yazın ve enterleyin. Bu işlemde bittiğinde ''exit'' ''exit'' diyip cmd'yi kapatın sonrasında Disk secme yerinde bir geri gelip sonra tekrar disk secmeye gelerek Disk'i secin. Aşşağıdaki tabloda bulunan ''Yeni''ye tıklayın. O zaten en buyuk değeri otomatikman yazacaktır. Tamam diyip devam edin orada size yeni parcalar oluşturulabilir diye sorucak onada tamam diyerek kurulumu bitirin.

Siz zaten duzgun surumle ve orijinal lisansla temiz kurulum yaptığınız surece o kabul edecektir lisansı. Bu hatayı yapan cok vardı bende yazma gereği buldum. Aklınıza takılanları forumda bulabilir, bulamazsanız yeni konu acıp sorabilirsiniz iyi gunler