Daha onceden farklı bir konuda belirttiğim uzre, Windows'u harici diske yuklemek gibi bir deneyimim olmuştu. Fakat o yukleme farklı denemeler sonucunda oluştuğu icin, asıl cozumun ne olduğunu hatırlamıyorum.

Dikkat! (Yeni deneme buna benzer ama bunun dışında bir işlemdir.) USB belleğe Windows kurmaktansa, tersine bir işlem uygulayıp... Dikkat! (Dahili HDD'yi - USB Bellek gibi kullanmayı denedim.) Ve başardım.

Bunu yapınca neler yapılabilir onu anlatmaya geciyorum.
USB Bellek gibi kullandığınız diskinize Windows.iso dosyasınızı atabilirsiniz. Dikkat! Diskinize .iso dosyasını kopyalayın gibi bir cumle kurmuyorum. Diskinizi hem normal olarak kullanacaksınız hem her daim PC'ye takılı ve formata hazır bir şekilde duracak. Ani cokme sorunlarında, kolayca Windows yukleme işi yapabileceksiniz. // Bunun icin gerekenleri anlatıyorum... //

1= Yerel Disk C: dışında bir diske ihtiyacınız olacak.
Eğer tek disk kullanıyorsanız, disk yonetiminden diskinizi istediğiniz boyutta kuculterek yeni bir disk oluşturun.

2 = Son zamanlarda moda olan Ventoy kurulumu.
Ventoy uygulamayı indirin.

ZIP'ten cıkarınca Ventoy2Disk.exe calıştırın.

3 = Ventoy'dan option kısmına girin.
Partition Style bolumunden, UEFI kurulum icin GPT, normal kurulum icim MBR secin.
Show All Devices = Aktif edin.

4 = Ana menuden, device kısmını genişletin ve oluşturduğunuz ya da istediğiniz diskinizi secin.

5 = Install yapın ve kurulumu başlatın.

Kurulum saniyeler icinde bitecek.

Son işlem = Windows.iso dosyanızı ve istediğiniz tum dosyaları diskinize kopyalayın.

Ve artık diskinizi hem yerel disk olarak hem de USB olarak kullanabilirsiniz.

Not: Oluşturduğunuz ya da var olan diskinizin boyutu onemli değil.
İstediğiniz boyutta oluşturabilir ya da var olan diskinizi bu yontemle kullanabilirsiniz.

Bu işlemler bu kadar basit değildi ama Ventoy sayesinde bu dediklerim de gercekleştirilmiş oldu.

Son => Gerisi USB bellekten format atmak gibi.

Ventoy Kurulumu sonucunda oluşan disklerimin goruntusu.