Evet arkadaşlar oncelikle bilgisayarda oyunları deneme fırsatı yeni yeni elime geciyor. Ben Q9550 sistemime GTX 960 almıştım. Ve darboğaz oluşmuştu tabii ki. Sonra 3.36 GHz'e O.C yaptım. Bir nebze olsa azalmıştı ama Gta 5'te işlemci surekli 4 cekirdeği de %100'du. Yapacak bir şey yok diyip umudu kesmiştim. Windows 10 cıkana kadar da boyle duşunuyordum.
Artık oyun icinde yaptığım O.C cekirdeklere eşit olarak uygulanıyor. Oyun icinde eskiden sadece ilk cekirdek O.C'lu calışıyordu 8.1'de iken. Geri kalanlar stok hızında oyunu calıştırıyordu. Bu Windows 10 ile eşit bir halde hepsine yayılmaya başladı. İşlemci kullanımı bir kere dahi olsun %100'u gormedi. Max %92 gordum onda da araba ile ciddi suratlenmiştim. Eskiden olsa, o hızda oyunda yollar kaybolması lazımdı. Bu %100 bile olmadı. Sadece işlemcime de katkısı olmadı Windows 10'nun. Eskiden oyunu zar zor oynarken, şimdi ustune birde video cektim. Bilgisayar bana mısın demiyor. Video cekti, ortada darboğaz yok. İşlemci yuzunden yapamadığım kartın testleri gelecek artık.
Ekran kartım Asus Strix GTX 960 2 GB. Toplam bellek 4 GB, Video belleği 2 GB gozukuyordu. 2 GB'ı paylaşılıyordu eskiden. Yani olması gerektiği gibiydi. Windows 10'a gecelden beri, toplam bellek 6 GB oldu. Yine video belleği 2 GB. Paylaşılan bellek 4 GB oldu. Evet bende bu durumu ilk başta onemsemedim. Bana faydası olmuyacak ki bunun dedim. Kart sonucta 2 GB dedim ama oyle olmadı. Gta 5'te bellek yetmediği icin bazı grafikleri kısıyordum. Şimdi tum ayarları en sona aldım. Kart oyun icinde 2.7 GB ekran kartı belleği kullanabiliyor arkadaşlar. Yani 2 GB'tın ustune cıkıyor nasıl olduysa. Ram'i kontrol ettim kullanılabilir miktar yok. Ram'den de almıyor bu belleği karta. Buyuk ihtimalle bu işin icinde DX 12 var. Oyun icinde kartın belleği 2 GB gozukuyor ama, aktif olarak daha fazlasını kullanabiliyor.
Sonuc olarak Windows 10 ve DX 12 benim bilgisayarıma performans yonunden cok iyi geldi. Sizin durumlar ne alemde? Benim sadece acılırken ''Hoş Geldiniz'' yazısında cok bekliyor. İlerde duzelir diye duşunuyorum o da. Ayrıca şu Windows 10 ile oyunlarda FPS duştu diyenlere hic mi hic inanmıyorum. Benim elimdeki makine oluyken diriliyor, sizde neden oluyor? Hayır, kotuleyince ellerine ne geciyor onu anlamıyorum.
Sistemim;
İntel Core 2 Quad Q9550 2.83 GHz (O.C ile 3.36 GHz) Asus P5G41T-M LX Kıngston 8 GB (4+4) 1333 MHz (O.C ile 1604 MHz) Asus Strix GTX 960 2 GB Cooler Master GX 650 WD Cavair Green 2 TB Aero Cool Xpredator Samsung S19B150 (Downhill ile 1920X1080)