Arkadaşlar ben Windows 8.1 Pro Box sahibiyim. Yani dilediğim sure boyunca, dilediğim kadar makinaya bu windows surumunu kurabilirim, donanım değişikliği farketmez (tabi sadece bir makina gecerli olabilir)

Yukseltme yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım. Windows etkinleştirme işlemi dahi yapılmış. Başka bir forumdan bir arkadaşın mesajı sebebi ile urun anahtarını kontrol ettim ( AIDA 64 ile baktım)

Gorduğum şu oldu; urun anahtarım değişmiş. Yani orijinal windows'umun anahtarı değildi. Tabi kafam karıştı ve temiz kurulum yapmak istersem hangi anahtarı kullanamalıydım!?

Bunun uzerine Microsoft Turkiye Destek hattını aradım ( 4446787)

Urun anahtarı neden değişmiş diye sordum. Ben sıfırdan kurulum yapmak istersem hangi anahtarı girmem lazım diye ekledim.

Her iki anahtarıda kontrol ettiler ve yukseltme surumunun şu anki anahtarı korsan cıktı

Ben de yukseltme yaparken hic bir şekilde anahtar girmediğimi ve bu anahtarın tamamen yukseltme sonrası geldiğini ve eğer korsan ise bunu windows'un kendisinin yaptığını soyledim

Anahtarınız değişebilir bilgisinin neden herhangi bir yerde yazılmadığını veya uyarı yapılmadığını sitem şeklinde ilettim... Bu yeni anahtarla sıfır kurulum yapsam demek ki durduk yere korsan kullanacak olacaktık. Eskisini girsem gecerli mi değil mi bilemeycektik.

Urun anahtarı değiştir bolumune, kendi orijinal anahtarımı girerek değiştireyi mi diye sorduğumda, bu işlemi şimdilik yapmayın dediler.

Eğer temiz kurulum yapmak isterseniz, ilk aldığınız anahtarı kullanın, o kayıtlarımızda temiz gorunuyor dedi. Eğer bir sorun olursa bizi yine arayın dediler.

Orijinal windows sahibi iseniz, yukseltme sonrası urun anahtarlarınızı kontrol edin ve gerekiyorsa destek hattını arayın.