Merhaba, laptopta cift SSD kullanıyorum (2 TB Samsung ve 1 TB başka bir marka).

2 ay oncesine kadar;

2 TB Samsung (ekteki fotoda gorunen şu anki E diski) Windows 10 yuklu ve diğer 1 TB (ekteki fotoda gorunen şu anki C diski, Windows şu an buradan başlıyor) yedek depolama olarak kullanıyordum. 2 TB SSD'yi soktum (herhangi bir şekilde sıfırlamadım, ayar yapmadım veya başka bir PC'ye takmadım sadece soktum ). Yedekleme olarak kullandığım 1 TB SSD'ye W11 yukledim ve 2 ay bu şekilde kullanmak zorunda kaldım.

Şimdi şunu yapmak istiyorum, 2 TB SSD icerisinde halihazırda aynı PC'de daha once kullandığım Windows 10 yuklu olduğu icin tekrar aynı şekilde kullanıma gecmek istiyorum. Yani bilgisayarım 2 TB SSD icindeki eski Windows 10 uzerinden başlasın istiyorum.

Daha once cift işletim sistemi kullandığım olmuştu MBR ayarını tekrar mı yapmamız gerekiyordu nasıl bir şeydi hatırlayamadım ve bulamadım Google uzerinden. O yuzden taze bilgi ve guncel tecrubeli arkadaşlardan bir yol sunmalarını rica ediyorum.

Olay orgusu aşırı karmaşık gorunuyor. Hatta fantezi gibi gorunuyor. İş maksatlı yurt dışına cıkmam gerekti, icinde onemli bilgilerimin olduğu 2 TB SSD'mi yanıma aldım lazım olur diye. PC'yi ailem kullansın diye Turkiye'de bıraktım temiz bir W11 yukledim. Boyle bir olay Doğru yerde mi actım tam emin olamadım, doğru değilse taşınmasını rica ederim.

DİSKLER;

DİSK E;

SİSTEM YAPILANDIRMA bolumu;