RAM 16GB DDR4 3200 Mhz SSD veya HDD modeli Micron 500 GB nvme SSD Ekran kartı RTX 3050 İşlemci İntel Core İ5-1240P
Merhaba arkadaşlar 2 farklı bilgisayarda Windows 10 (Home, Pro) kullanırken aynı sorunla karşılaştım hatta sadece ben değil birkac arkadaşımdan da aynı sorunla karşılaştıklarını duydum. Şimdi sorun şu ki bilgisayarı actığımda eğer Wi-Fi "acık ve bağlı şekilde" kalmışsa gorev cubuğu yuklenmiyor ve calışmıyor(hicbir tıklamaya vs. cevap vermiyor, ikonlar gozukmuyor.) Birkac deneme yaptım Wi-Fi sadece acıkken(herhangi bir ağa bağlı değilken) yeniden başlatınca gorev cubuğu sorunsuz şekilde calışıyor. Bir Wi-Fi ağına bağlanıp tekrar yeniden başlatınca bir şey dikkatimi cekti. Şimdi şoyle ki eğer kendi telefonumdan veri paylaşımı yapıp bağlanırsam sorunsuz şekilde yine gorev cubuğu calışıyor ama ortak bir ağa (Şifresiz ağlarda oluyor sanırım) bağlanıp yeniden başlatırsam gorev cubuğu calışmıyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan varsa acaba neden kaynaklı boyle bir durum oluşuyor bundan nasıl kurtulabilirim cozumu nedir?

Dipnot: Gorev cubuğu calışmaz durumda ise F tuşlarını kullanarak ucak moduna alın(bende FN+F9 ) ve gorev cubuğuna birkac defa hızlıca ust uste tıklayarak cokup yeniden başlamaya zorlayın gorev cubuğu calışır hale gelecektir).Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar gecici cozum icin yazdığım bu yontemi kullanabilir.
Dipnot 2: Yukarıda yazdığım işlem bende ve arkadaşlarımda her seferinde işe yaradı. Ama benim istediğim şey neden boyle oluyor konuyla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Bir de kalıcı bir cozumu var mıdır acaba bu durumun?
Dipnot 3: Ortak ağdan kastım2 farklı ağda bu sorunu yaşadım biri KYK yurdumdaki KYKWifi Diğeri ise XBelediyesinin kutuphanede kullanılan Wi-Fi Ağı. Her ikisine de bağlandıktan sonra oturum acmak gerekiyor.
Elimden geldiği kadar detaylı bilgi vermek istedim belki konunun piri biri sorunu cozer diye. Şimdiden teşekkur ederim...

Ek olarak az once benzer bir konuda (Windows 10 Gorev Cubuğu Calışmıyor) cozum olarak işaretlenen işlemi (cmd acıp SFC/SCANNOW komutunu da kullandım) uyguladım ve bozuk dosyalar onarıldı demesine rağmen Sorun devam etti.