Arkadaşlar 2 gun suredir Windows 10 Pro (10264) kullanıyorum ve birkac eksi yonu dışında gayet memnun olduğumu soyleyebilirim. Oncelikle Windows 8 kullanan arkadaşlar hicbir yabancılık cekmeyecektir, başlat menusunun geri gelmesi guzel olmuş fakat benim pek kullandığım bişey değil acıkcası. Windows 10 gerek oyunlar gerek ceşitli programlar olsun gayet guzel uyumluluk sağlar durumda, kullandığım hicbir programda ve oyunda uyumluluk sorunu yaşamadım. Bu oyunlar; LoL, Dragons Prophet, Heroes of the Storm, Hearthstone, CS:GO, Skyrim vb. uzuyor. Oyunlarda sıkıntı cekmeyeceğinizi soylemek isterim şuphesi olan arkadaşlara. Akıcılık ve kullanılabilirlik bazında bence Windows 8'den daha iyi bir iş cıkarmışlar. Tabi Windows 10'un menu sistemi farklı olduğu icin size başlarda biraz yabancı gelebilir. Program kaldırma vb. işlemlerde menuler buyuk fark gostermiş durumda, yabancılık cekerseniz bunu alıştığınız Windows 8 menuleri gibi de kullanma imkanınız var. Hoşuma giden diğer bir ozellik bildirim paneli eklenmiş ve altında kucuk kutucuklarda Wifi-Bluetooth-Konum-Ucak Modu vb. ayarları yapabildiğimiz bir bolum var, erişilebilirlik acısından guzel olduğu kanısındayım.

Microsoft Edge ile kendilerini bayağı bir geliştirmişler, Chrome kadar kullanılabilir ve hızlı bir tarayıcı olduğunu soyleyebilirim ama alışkanlık işte Chrome'dan vazgecemedim Eksi yonlerine gelecek olursak neden bilmiyorum UEFİ olmasına rağmen acılış suresi 1 dakikayı buluyor ki bu sure sadece ekranın gelmesi arka plan programlarının yuklenmesi vb dahil değil. Sistemi yukselttim UEFİ olarak boot etmesi gerekir oyle mi bilmiyorum fakat acılış suresinde gozle gorulur olcude bir gecikme var diyebilirim.