Bugun hayırlısı ile Windows 10 kurdum.
Acıkcası Windows 8`i hic ama hic beğenmemiştim. O metro arayuzu sanki tabletler icin yapılmış gibiydi, bilgisayarlara yakışmıyordu. Neyse, Windows 10 cok hoşuma gitti. Başlat menusu olsun, yeni teması olsun. Beğenmediğim nokta ise bana kurulumda sorun yaşattı. Biraz bekleyin ekranında 1 saat bekledim ve hicbir şey olmadı. Bende bilgisayarı kapatıp yeniden actım, neyse ki sorun duzeldi. Devam edelim, Microsoft Edge, Internet Explorer`a gore cok gelişme gostermiş. Chrome`dan şu an icin daha hızlı fakat kolaylık, ayar, eklenti bakımından aynı şeyi soyleyemiyeceğim. En beğendiğim kısmı ise Windows 10`un butun driverlarımı hicbir şey yapmadan yuklemiş olması. Chipset, Sound, Graphic Card, bu ozellikler hoştu. Yani acıkcası kurun arkadaşlar. Windows 8.1`i benim gibi beğenmeyen arkadaşlar Windows 10`u gonul rahatlığı ile kurabilirler.
Beğenmediğim bir kısım daha var, Windows Defender`ın kapatılamaması. Windows Update`nin kapatılamaması. Ama bu sanırım Pro surumunde duzelitilir diye duşunuyorum.