Herkese merhaba, bilgisayarımda bir adet 250 GB Samsung SSD ve bir adet 1 TB Toshiba HDD bulunmaktaydı. Ek olarak bir adet WD 1 TB SSD aldım ve bu akşam kurulumu WD SSD'ye yapmak icin bilgisayarıma format atmayı denedim. Normal bir şekilde Windows 10'u indirip WD uzerine kurdum ancak ilk olarak bu hatayı aldım;
Daha sonra bilgisayar onarımı denerim, onaramadı, forumlarda ve videolarda gorduğum kadarıyla bootrec /fixboot vs. denedim komut istemcisinden, fayda etmedi. Sonrasında şu şekilde bir hata alıyordum;
Bunu bir şekilde cozmeyi başardım ama o kadar cok sorun yaşadım ve cozum denedimki nasıl cozdum hatırlamıyorum. En son Windows'u WD SSD'ye kuramadığım icin Samsung SSD'ye kurdum ve bu sefer Rufus ile Windows'u USB'ye tekrar yukledim. Bu sefer Windows'u WD'ye yukledikten sonra bilgisayar acılırken şu şekilde bir hata vermeye başladı.
Coğu kişi Rufus kurulumunda GPT değil MBR secin duzelir diyor ancak benim anakartım cok da eski bir kart değil. ASUS B450M K. Ve sorun anakarttan dolayı olsa Samsung SSD'ye de kurulum yapamam diye duşunuyorum. WD'ye kurulum yapmak istiyorum ancak Windows hicbir şekilde acılmıyor. BIOS ayarlarımda boot mode diye bir secenek yok bayağı karıştırdım varsa da ben bulamadım o yuzden legacy veya UEFI secemedim. Yardımcı olursanız cok sevinirim.